Berga, Política

ERC de Berga lamenta el “mutisme escandalós” de la CUP davant el perill que El Tossalet tanqui

ERC de Berga lamenta el “mutisme escandalós” de la CUP davant el perill que El Tossalet tanqui

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Berga exigeix a l’equip de govern de la CUP que doni resposta a la voluntat de la Federació Catalana de Natació de deixar de gestionar el complex esportiu d’El Tossalet. El partit republicà lamenta el “mutisme escandalós” de la CUP en aquest afer i el fet que “cap dels dos darrers equips de govern de Berga no ha sabut trobar la solució” a un problema que “s’arrossega des de fa molt temps”.

Així ho expliquen en un comunicat de premsa que alerta del perill de prendre una decisió al setembre. “A què esperem? Al setembre? Quan la gent ja s’ha matriculat en un altre lloc, quan les escoles ja han hagut de programar les seves activitats, quan tothom ja està situat?”, exclamen en la nota. Per això, Esquerra demana “respostes, compromisos, decisions i un govern que sigui capaç d’apuntalar el present però també d’encarar el futur amb ambició”.

Per fer-ho, proposen donar a la Federació Catalana de Natació “un calendari clar, per escrit i amb el compromís de complir-lo”. En aquest sentit, recorden que la voluntat de la Federació “sempre ha estat la de fer un servei a la ciutadania de Berga i creiem que no volen deixar de fer-ho”. L’únic que ha de canviar, segons Esquerra, és la resposta que els gestors troben en l’equip de govern: “Ens han donat un ultimàtum perquè no han vist voluntat de trobar-hi una sortida. Fa massa anys que se’ls fa passar en raons i és lògic que no poden allargar més la situació”.

Demanen respostes

Esquerra recalca en el comunicat que el govern de la CUP hauria de pronunciar-se i “respondre les moltes preguntes que es fan els ciutadans, els treballadors i ells mateixos: “Quina és la voluntat de l’equip de govern? Vol mantenir les instal·lacions obertes? Vol gestionar directament la piscina o la vol tornar treure a concurs? Es mantindran els llocs de treball? A què ens obliga la resolució del jutjat que anul·la l’acte administratiu de l’ajuntament on es negava la cessió (a un tercer) de la concessió?”. Segons diuen, la CUP no ha contestat totes aquestes preguntes, “tot i haver-les-hi demanat en diverses ocasions”.

Tot plegat, asseguren, és “un peix que es mossega la cua”. Esquerra considera que la ciutat necessita “guanyar població, gent jove, serveis i equipaments”. Les instal·lacions d’El Tossalet compleixen aquest objectiu: “són un centre d’oci, esport, lleure i salut per a tots els berguedans”. Per tot plegat, exigeixen a la CUP “un gir pel bé del poble”.

Ajuntament de Berga El Tossalet ERC Berga Esquerra Berga

Estic amb tu

Comentaris