Berga no entén les amenaces dels gestors del Tossalet i els recorda l’obligació de seguir oferint servei

L’Ajuntament de Berga no entén els ultimàtums plantejats darrerament per la Federació Catalana de Natació, actual concessionària del Tossalet. La Federació ha amenaçat amb deixar d’oferir el servei que dóna a dia d’avui en el complex esportiu. Per això, el consistori recalca que qualsevol empresa concessionària té l’obligació de continuar prestant el servei municipal amb la deguda qualitat fins que el contracte signat acabi.

El conflicte entre Ajuntament i Federació va començar el 23 de desembre del 2014, quan els concessionaris van demanar al consistori que assumís les eventuals pèrdues econòmiques que va patir el Tossalet. Segons la Federació, aquestes pèrdues eren conseqüència de l’augment de l’IVA, la crisi econòmica i la implantació d’altres instal·lacions esportives a Berga que feien competència directa.

Tres mesos després, el març del 2015, el Ple de l’Ajuntament de Berga va desestimar la sol·licitud de la Federació, de manera que es negava a assumir les pèrdues. Segons han explicat des del propi consistori, ho entenien com “un risc que corre qualsevol empresari però en cap cas l’administració, que tampoc tindria beneficis en cas que n’hi haguessin”.

La decisió no va agradar a la Federació, que va impugnar els acords del plenari davant els tribunals del Contenciós Administratiu. Aquest últim, però, a principis d’aquest 2017, va desestimar totalment la demanda formulada pel concessionari. Malgrat tot, la sentència no és ferma ja que la Federació la va recorre i, ara, cal esperar a la decisió final dels tribunals.

X