El dos primers premis del VI Concurs d’Idees Emprenedores tindran una millor dotació

Ja està en marxa la sisena edició del Concurs d’Idees Emprenedores del Berguedà, certamen organitzat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà sota el patrocini de l’Obra Social La Caixa. Un any més, el concurs vol dotar d’assessorament i suport econòmic al les millors idees i projectes de la comarca i seguir “creant cultura emprenedora al Berguedà”, tal i com ha apuntat el president de l’Agència, David Font.

El mateix Font, acompanyat del Director de l’Àrea de Negocis de La Caixa Berguedà – Pirineus, Jordi Porta, han presentat avui als mitjans la nova edició del concurs, amb la qual esperen arribar al centenar de candidatures acumulades al llarg dels anys. Actualment, n’acumulen 94. També esperen incrementar el nombre de les candidatures aconseguides l’any passat, 17 en total. David Font ha remarcat la importància que té fer aixecar projectes innovadors a la comarca. Tambe ha recordat, en aquest context, el paper de les cooperatives escolars com a via per “inculcar els valors emprenedors des de ben joves”.

David Font i Jordi PortaDavid Font i Jordi Pont han presentat als mitjans la VI edició del concurs. LÍDIA LÓPEZ

 

Inscripcions obertes fins el 29 d’octubre

Aquesta edició, manté l’increment del valor total dels premis de l’any passat i que se situa en 15.000€. La diferència enguany, és que l’augment s’ha traduït en un increment dels premis metàl·lics del primer i segon lloc del premi emprenedor. L’altra novetat d’aquesta edició serà el feedback amb el jurat al qual podran optar els premiats, que tindran un retorn directe sobre els punts més febles que els membres del jurat han trobat a cada un dels projectes.

L’Agència ja ha fet públiques les bases. Novament, es fa una distinció entre el premi a la millor idea i els premis emprenedor. A l’apartat d’idea, es premiarà una única candidatura amb un premi de 1.500€ -300 en metàl·lic i 1.200 en serveis-. La categoria d’emprenedors comprèn tres premis: el tercer, valorat en 3.250€ -400 metàl·lics i 2.850 en serveis-; el segon, valorat en 4.000€ -1.000 en metàl·lic i 3.000 en serveis-; i el primer, amb un valor de 6.600€ -1.500 en metàl·lic i 5.100 en serveis-.

A més de l’Obra Social La Caixa, que segons Porta sent una gran “satisfacció”  per poder “contribuir a generar riquesa al territori”, els premis són possibles gràcies a la col·laboració de set entitats i setze empreses: Cambra de Comerç de Barcelona, Delegació al Berguedà; Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB); Fundació Universitària del Bages (FUB) – UManresa; Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC); Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC); Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central; Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà; Inforber; Moi Acció; Regió 7; Gestoria Plana; Gestoria Plana Bagà; Assessoria Puig-reig; Assessoria Guitart; Assessoria Coma; Assessoria Miquela Garriga; Montraveta & Hernandez Associats; Assessoria Serarols & Associats; Gestoria F. Fernàndez Cabra S.L.P.; Assessorament Personalitzat de Pimes, Jordi Fontquerni; Agroxarxa; Gestoria Pujol; i Assessoria Josep Maria Casals.