Mostres de condol i solidaritat des de les institucions berguedanes per l’atemptat de Barcelona

Diversos consistoris del Berguedà se solidaritzen amb les víctimes de l’atemptat terrorista d’ahir a la ciutat de Barcelona i se sumaran avui a la iniciativa de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) de guardar cinc minuts de silenci per mostrar rebuig a l’atac. Aquestes accions se sumaran simbòlicament als cinc minuts de silenci que a la vegada s’estarà fent a la plaça de Catalunya, a Barcelona, que ha convocat la Generalitat.

Han confirmat l’acció els ajuntaments de Berga, Gironella, Puig-reig, La Pobla de Lillet, Avià, Vilada i Guardiola de Berguedà, tots ells a les 12 del migdia i davant dels consistoris, amb la participació de diversos treballadors i representants polítics de l’ens. En el cas de Boredà, serà a les 7 de la tarda.

Poques hores després de que succeïssin els fets, diverses personalitats de la política berguedana van mostrar el seu condol i suport a les víctimes així com el rebuig a l’atemptat. Montse Venturós, Maria Antònia Ortega, Josep Lara i Francesc Ribera, així com també els comptes oficials de molts dels ajuntaments, són alguns dels que van compartir missatges solidaris a través de les xarxes socials.

La coincidència de l’atemptat amb moltes festes majors i actes lúdics estiuencs ha provocat que molts hagin estat suspesos o aplaçats en mostra de dol. Ahir a la tarda, l’Ajuntament de Gironella informava de la suspensió dels actes de festa major del dia i restava a l’espera d’anunciar com actuaria de cara els propers dies. Des del consitori d’Avià, han suspès el torneig de vòlei fang i el 3×3 de bàsquet previstos pel cap de setmana. Resten a l’espera de prendre una decisió l’Associació de Veïns de La Valldan, que també es troben de festa major. També ha suspès la seva caminada setmanal per la capital berguedana l’ANC de Berga.