El Consell Comarcal negocia amb l’Ajuntament de Berga per comprar l’edifici de la biblioteca

El Consell Comarcal del Berguedà està “molt interessat” en comprar l’actual edifici de la biblioteca a l’Ajuntament de Berga per tal de “créixer en espai” i agrupar en un únic edifici tots els serveis que gestiona. Així ho explicava aquest matí el president del Consell, David Font, a Regió 7. Hores més tard, Font ha recalcat a l’Aquí Berguedà que es tracta d’una proposta que “fa temps que es treballa” i que, per tant, no ve marcada per la idea del consistori de traslladar el servei de biblioteca al convent de Sant Francesc.

Segons ha explicat Font, a principis d’any el Consell va comunicar a l’Ajuntament de Berga el seu interès per comprar l’immoble i va demanar permís per encarregar una taxació. Uns mesos més tard, la taxació va determinar que l’edifici val uns 712.000 euros i, des d’aleshores, les negociacions entre Consell i Ajuntament estan engegades.

El president de l’ens comarcal ha assegurat que a dia d’avui “la necessitat d’un espai per créixer és absoluta”. Si finalment les negociacions amb l’Ajuntament arriben a bon port, el Consell aprofitarà les quatre plantes de la biblioteca per incorporar en un únic edifici tots els serveis que gestiona, com per exemple l’Agència de Desenvolupament del Berguedà o l’Oficina Jove. Fins a dia d’avui, la majoria s’ubiquen en edificis annexos o en locals de lloguer, de manera que l’hipotètic trasllat a l’edifici actual de la biblioteca suposaria també un important estalvi mensual en lloguers, ha dit Font.

El castell de Berga, una carta sobre la taula

El Consell Comarcal és plenament coneixedor de l’interès de l’Ajuntament de Berga per recuperar la titularitat del castell, que actualment és del Consell. Per això, i en vista de les negociacions que ja hi ha obertes per traspassar l’immoble de la biblioteca, Font ha deixat clar que el Consell “no tindria cap problema” en incloure el castell en els tractes. “Sembla que hi ha un interès pel castell, pel valor històric i pel seu vincle amb la ciutat, i nosaltres estem oberts a parlar-ne”, ha dit.

X