El Berguedà Folk atrau gent d’arreu d’Europa a Cal Pons i apunta a rècord de participació

La novena edició del Berguedà Folk apunta a rècord de participació. A aquestes alçades, la xifra d’inscrits ja ha superat les d’anys anteriors i la seva procedència consolida el festival en el panorama europeu: prop de la meitat dels participants són de fora de Catalunya, de països com Itàlia, França Espanya, Portugal, els Països Baixos, Anglaterra o, fins i tot, els Estats Units.

Tal com ha passat en les darreres edicions, el festival se celebrarà a la colònia de Cal Pons, a Puig-reig. En concret, serà els dies 15, 16 i 17 de setembre i ha de servir per consolidar definitivament el festival com un dels millors del país en clau de folk.

Per fer-ho, aquest any es combinen els tallers de dia amb els balls de nit i s’aposta cada jornada per tres grups de renom per a l’animació nocturna. Malgrat tot, el Berguedà Folk es nega a perdre l’essència i seguirà combinant tallers i músics de casa. En aquesta línia, hi haurà ball de bastons amb grups com Ballaveu o Ball de Bot i danses d’Irael amb Trio Brotto Lopez Raibaud.

A banda, el darrer dia de festival, diumenge, els participants gaudiran de les actuacions de dos grups que s’estrenen en el Berguedà Folk. Es tracta del Cor de Carxofa, que demostrarà l’art de la improvisació cantant amb els Garrotins, i el famós grup barceloní Gipsy Balkan Orchestra.

X