Política

Consulta els resultats del referèndum de l’1-O al Berguedà, municipi per municipi

El Berguedà va registrar una de les participacions més altes del país en el referèndum de diumenge passat, 1 d’octubre. Així ho ha confirmat el Govern de la Generalitat, que ha publicat els resultats definitius de la jornada. Amb un 73,68%, el Berguedà ha estat la tercera comarca de Catalunya pel que fa a la participació. Només hi ha hagut un percentatge més alt al Priorat (85,42%) i al Moianès (73,98%).

Pel que fa als resultats, el Govern també ha confirmat la victòria aclaparadora del ‘Sí’ en els vots dipositats al Berguedà. Un 94,93% dels vots van ser positius (21.511), mentre que un 3,81% es van decantar pel ‘No’ (863). Altres dades rellevants són que Borredà és el poble amb més percentatge de vots pel ‘No’ (34,5%) i la Quar va veure com hi anaven a votar més de 800 persones, la qual cosa representa vuit vegades el cens municipal.

A banda, a la Pobla de Lillet el resultat definitiu no coincideix amb el que va donar en el seu moment en el consistori. La Generalitat diu que només van votar 34 persones, la qual cosa suposaria un insòlit 3% de participació. Malgrat tot, l’alcalde del municipi, Vicenç Linares, ha assegurat a aquest diari que es tracta d’un error: hi van haver 693 vots emesos, (69’9% de participació), dels quals 630 van ser positius; 26, pel ‘No'; 15, nuls; i 17, en blanc.

 

mapa4

1-O referèndum resultats referèndum

Estic amb tu

Comentaris