Política

La majoria de càrrecs electes dels principals pobles del Berguedà treballen el Dia de la Hispanitat

La majoria de càrrecs electes dels principals pobles del Berguedà treballen el Dia de la Hispanitat
Treballar el 12-O com si fos un dia feiner és una mesura que la CUP ha adoptat des de l'inici del mandat a Berga. MARC CANTURRI

La majoria dels principals càrrecs electes del Berguedà treballaran aquest dijous, dia 12 d’octubre, tot i ser el Dia de la Hispanitat i estar contemplat en el calendari laboral com a festiu. És el cas, per exemple, dels regidors de l’equip de govern de la CUP de Berga, dels càrrecs electes de Gironella o dels treballadors de l’Ajuntament de Puig-reig.

A Berga, tal com ha passat cada any des que la CUP és al govern, els regidors cupaires treballaran i deixen a elecció dels funcionaris la decisió de fer-ho o no. L’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, ha argumentat que “es commemora la colonització del continent americà per part de l’imperi espanyol, i nosaltres no combreguem amb els principis d’una festa basada en un genocidi“.

La decisió d’anar a treballar s’ha traslladat als funcionaris, que, com sempre, han tingut l’oportunitat de decidir lliurement si ho fan o no. Si treballen, podran canviar el dia de festa per qualsevol altre. Segons ha anunciat l’Ajuntament, una quarantena de treballadors dels 162 han expressat la seva voluntat de treballar, és a dir, un 24,69%. Són més que l’any passat, quan només se’n van comptabilitzar 24.

A Gironella, els càrrecs electes treballaran i les oficines municipals estaran obertes, ja que vuit treballadors municipals s’han prestat voluntaris a treballar. A Avià, fonts de l’Ajuntament han confirmat que els regidors treballaran i dos funcionaris, també. A Puig-reig, l’Ajuntament estarà obert i una bona part de les botigues del poble, també.

Pel que fa a l’Alt Berguedà, l’alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, sí que treballarà i aprofitarà el dia per fer “feina interna i de despatx”. A Bagà, en canvi, regidors i funcionaris faran festa, tal com van decidir aquest dimarts en una reunió.

12-O Ajuntament Berguedà Dia de la Hispanitat

Comentaris