La majoria de càrrecs electes dels principals pobles del Berguedà treballen el Dia de la Hispanitat

La majoria dels principals càrrecs electes del Berguedà treballaran aquest dijous, dia 12 d’octubre, tot i ser el Dia de la Hispanitat i estar contemplat en el calendari laboral com a festiu. És el cas, per exemple, dels regidors de l’equip de govern de la CUP de Berga, dels càrrecs electes de Gironella o dels treballadors de l’Ajuntament de Puig-reig.

A Berga, tal com ha passat cada any des que la CUP és al govern, els regidors cupaires treballaran i deixen a elecció dels funcionaris la decisió de fer-ho o no. L’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, ha argumentat que “es commemora la colonització del continent americà per part de l’imperi espanyol, i nosaltres no combreguem amb els principis d’una festa basada en un genocidi“.

La decisió d’anar a treballar s’ha traslladat als funcionaris, que, com sempre, han tingut l’oportunitat de decidir lliurement si ho fan o no. Si treballen, podran canviar el dia de festa per qualsevol altre. Segons ha anunciat l’Ajuntament, una quarantena de treballadors dels 162 han expressat la seva voluntat de treballar, és a dir, un 24,69%. Són més que l’any passat, quan només se’n van comptabilitzar 24.

A Gironella, els càrrecs electes treballaran i les oficines municipals estaran obertes, ja que vuit treballadors municipals s’han prestat voluntaris a treballar. A Avià, fonts de l’Ajuntament han confirmat que els regidors treballaran i dos funcionaris, també. A Puig-reig, l’Ajuntament estarà obert i una bona part de les botigues del poble, també.

Pel que fa a l’Alt Berguedà, l’alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, sí que treballarà i aprofitarà el dia per fer “feina interna i de despatx”. A Bagà, en canvi, regidors i funcionaris faran festa, tal com van decidir aquest dimarts en una reunió.

X