Berga, Política

El govern de la CUP a Berga presenta “el millor resultat econòmic documentat a l’Ajuntament”

El govern de la CUP a Berga presenta “el millor resultat econòmic documentat a l’Ajuntament”
Francesc Ribera, en una sessió plenària d'aquest any. MARC CANTURRI

El regidor de Planificació Econòmica de l’Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, ha presentat aquest divendres davant l’oposició el Compte General del Pressupost municipal de l’any 2016. A mitjans d’estiu, Ribera ja va passar comptes davant els periodistes i va anunciar una reducció del deute d’uns 3 milions d’euros respecte l’any 2015. A més, fa unes setmanes el consistori també va anunciar que havia eixugat del tot el deute a proveïdors, que a principis de legislatura ascendia fins els 2,8 milions.

Tot plegat ho ha explicat aquest divendres davant els grups de l’oposició, en el ple del mes d’octubre. Segons va dir, es tracta del “millor resultat econòmic que té documentat l’ajuntament -des del 2000- i un dels millors de la història”. Ribera, però, ha remarcat que “no s’ha sortit del forat”, però “anem per bon camí”. En aquesta línia, el regidor ha posat èmfasi en el fet que l’àrea que dirigeix ha canviat la tendència dels últims anys: “Fa dos anys, anàvem en sentit contrari a la solució”.

Oposició crítica

Per la seva banda, l’oposició ha celebrat l’estalvi i la reducció del deute, però ha posat en qüestió que l’exercici passat fos el millor dels últims anys. Ramon Minoves, (PDeCAT), per exemple, ha recordat que el govern de la CUP “només va complir amb el 8% de les inversions previstes al llarg del 2016” i això, segons diu, “denota una clara manca de visió de futur”. Encara més crítica ha estat la regidora del PSC, Rosalia Monroy, que, tot i votar a favor, ha carregat contra la política de Ribera: “No em crec el seu discurs”. Monroy creu que calia invertir més en projectes. Sigui com sigui, els comptes s’han aprovat, tot i les abstencions de PDeCAT i ERC.

Ajuntament de Berga CUP Deute Francesc Ribera

Estic amb tu

Comentaris