Berga, Política

El ple de novembre a l’Ajuntament de Berga, en directe

El ple de novembre a l’Ajuntament de Berga, en directe
FINALITZAT
Última actualització fa 2 anys
21:31
Final del ple

Un dels més curts dels últims mesos. Una hora i mitja clavada. Ens retrobem el primer diumenge de desembre, en l'última sessió de l'any.

Marc Canturri
21:25
Debat entre la regidora Garcia i la regidora Monroy sobre l'activitat a la ciutat

Monroy ha parlat de la manca de projectes de futur que percep i ha definit la ciutat com "avorrida". El que inicialment anava encarat a l'àrea de Promoció Econòmica, ha acabat fent aixecar les orelles a la regidora de Cultura i Festes: "Miri's la cartellera de teatre. I miri: jo aquest diumenge vaig anar al Concurs de Boletaires, vaig anar a futbol, vaig anar a bàsquet i vaig anar a la falla. No és una ciutat avorrida".

Monroy, però, ha descartat que l'interpel·lació hagués anat per aquest camí. "Jo parlo de projectes a llarg termini. Apostar per un model de creixement econòmic i pensar en petites accions i subvencions que el puguin fer possible", diu.

Marc Canturri
21:16
Dolors Tous demana si hi ha algun pla de treball per reactivar l'activitat al barri vell

La regidora d'ERC recorda que fa uns mesos es va aprovar bonificar tot aquell comerciant que obri botiga al barri vell. "Hi ha alguna cosa més preparada?", pregunta. I l'alcaldessa explica que estan descobrint que moltes de les cases buides són propietat de bancs, com a conseqüència a l'intent d'especulació que hi va haver a principis del 2015. Ara, diu Venturós, s'està treballant per desenvolupar un pla que vagi "més ellà" i "no podem permetre tenir el barri descuidat". "Hi ha voluntat de treballar per acordar una solució més integral i que es pugui començar a desenvolupar ara, però que es pugui continuar en altres legislatures"

Marc Canturri
21:02
Francàs demana que es repintin tots els passos de vianants per seguretat

El regidor Camps recorda que l'Ajuntament "ve d'un dèficit estructural d'anys" però és una acció que "es mira d'anar fent progressivament". No es contempla un pressupost global del repintat, però sí que es planteja fer a base de petites campanyes. Consideren que hi ha "altres maneres d'anar remuntant la situació de forma més raonable".

Marc Canturri
20:59
Els ocells, un problema en segons quines zones de la ciutat

Biarnés posa de relleu que hi ha diverses zones de la ciutat on la presència d'ocells en els arbres fan que sigui difícil no endur-se "una condecoració" en qüestió de minuts si s'hi aparca el cotxe sota. Eloi Escútia diu que ho estudiaran: "Veurem si hi ha alguna mesura per disminuir aquest nombre d'ocells concentrats en aquests punts".

Marc Canturri
20:56
Maria Antònia Ortega demana que s'arregli la Font de la plaça de les Fonts

"És perillós, perquè s'inunda d'aigua i l'aigua baixa cap avall", diu.

Marc Canturri
20:42
Precs i preguntes

És un ple ràpid. Si més no, l'apartat de temes definits. Entrem en precs i preguntes. Torn pel PDeCAT.

Marc Canturri
20:41
Informe del pressupost i del deute a proveïdors del tercer trimestre

Tal com passa cada trimestre, el regidor Francesc Ribera passa comptes i informa la resta de partits de l'estat econòmic del consistori. Explica el que va transcendir fa uns mesos: que l'Ajuntament ha eixugat el deute a proveïdors. També recalca que l'objectiu del govern és mantenir-se en el termini de 30 dies per pagar factures.

Marc Canturri
20:33
El primer tema del ple ha estat el canvi de portaveu i de nom a CDC

Ramon Minoves ja s'ha estrenat com a portaveu del nou grup, que passa a dir-se PDeCAT-CDC. Antoni Biarnés, que segueix com a regidor al consistori, ha explicat els motius que l'han empès a ell i al partit a prendre la decisió. L'Aquí Berguedà t'ho explica, aquí.

DSC05683 DSC05684

Marc Canturri
20:26
FOTOS. El minut de silenci per exigir la llibertat dels exconsellers i els Jordis

Reviu en imatges el minut de silenci inicial del ple:

DSC05677 DSC05678 DSC05679 DSC05680

Marc Canturri
Carrega més

Ajuntament de Berga directe Ple

Comentaris