La nova estació d’autobusos de Gironella es construirà durant el 2018 i preveu estar enllestida el 2019

La nova estació d’autobusos de Gironella preveu estar enllestida l’any 2019. L’Ajuntament ha anunciat en una nota que ha arribat a un acord amb la Generalitat de Catalunya per tal que el Govern català encapçali un projecte que s’està redactant i s’executarà al llarg del proper 2018. L’inici de les obres estava previst per finals d’aquest 2017, però finalment s’endarrerirà fins la primavera del 2018.

El passat 22 de novembre els representants municipals es van reunir amb el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, el director general d’Infraestructures i Mobilitat, Xavier Flores, i el subdirector general d’Infraestructures, David Prat. En la trobada es va formalitzar l’acord per construir la nova parada d’autobusos a Gironella. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha encarregat la redacció del projecte a l’empresa pública Infraestructures.cat.

L’alcalde de Gironella, David Font, assegura que el govern va detectar “l’interès de la Generalitat en invertir en infraestructures de transport públic”. Per això, explica Font, s’han mantingut converses amb el Govern català durant els darrers mesos i amb el resultat esperat. “S’ha aconseguit que s’aposti per aquesta actuació a la comarca, a l’espera que el govern municipal de Berga decideixi en quin punt vol ubicar la seva“, ha dit l’alcalde gironellenc.

Urbanitzar la plaça de l’Estació per més d’un milió d’euros

La nova estació forma part del projecte d’urbanització de la Plaça de l’Estació de l’Ajuntament de Gironella, que té un cost total de 1.225.838€, dels quals 400.000€ corresponen a l’estació d’autobusos.  Aquest més de 1,2 milió d’euros inclou la creació d’aquesta estació d’autobusos i la reconstrucció de la plaça.

A banda del finançament que aporta la Generalitat, l’obra ja compta amb una aportació de 350.000€ de la Diputació de Barcelona i de 216.000€ per part de l’empresa GESDIP SAU, propietari del terreny annex a l’estació.

L’Ajuntament també es farà càrrec de l’expropiació dels terrenys que ocupa tot el projecte d’urbanització, que són propietat d’ADIF. Amb converses amb l’empresa pública, s’ha establert donar inici a l’expedient d’expropiació forçosa amb acord de preu, que serà proper als 195.000€.