Runa a Sac - Containers del Berguedà

Berga, Política

L’últim ple de l’any a l’Ajuntament de Berga, minut a minut

L’últim ple de l’any a l’Ajuntament de Berga, minut a minut
FINALITZAT
Última actualització fa 4 anys
22:36
Bon Nadal i Bones Festes

Així acaba el darrer ple de l'any a l'Ajuntament de Berga, després de dues hores i mitja de sessió.

22:35
Torres fa una crida a tot el plenari: "Reinventem el casc antic"

"Si comencem per aquí, anirem bé. Si no, probablement ens estarem equivocant", ha dit. L'alcaldessa i el govern hi coincideix.

22:23
Ermínia Altarriba lamenta que el funicular de Queralt estigui aturat "cada dos per tres"

La regidora d'ERC considera que l'Ajuntament hauria de "garantir que l'ascensor funcionés en tot moment". Comprèn que el consistori "no hi pot fer gran cosa", tenint en compte que és competència de la concessionària, però exigeix que es faci pressió. "Ha de ser una prioritat perquè és una de les poques coses que podem ensenyar", ha dit.

22:17
Francàs proposa que la comissió de projectes estratègics parli sobre l'estació d'autobusos

"És culpa de tots, fa 26 anys que no tenim estació", diu Francàs. I posa sobre la taula la possibilitat de canviar l'entrada sud de Berga per intentar abarcar aquesta qüestió. El regidor de l'àrea, Oriol Camps, no ho veu del tot clar, però li agafa la paraula a Francàs i assegura que la idea li sembla "bé" i que "en parlarem".

22:08
Els discursos dels Reis seran a les escales de l'església de Sant Pere

A pregunta de la regidora Ortega, la regidora Garcia explica que els discursos dels Reis Mags seran a les escales de l'església de Sant Pere, i no pas al balcó de l'Ajuntament, tenint en compte la grua que hi ha instal·lada just davant per poder reparar la teulada. A banda, la recollida de cartes del patge reial no serà a la sala de plens de l'Ajuntament, sinó que es farà únicament al pavelló de Suècia, el centre cívic i a la sala polivalent del Casino.

21:46
Moment de tensió entre Venturós i Biarnés

Ha estat el moment més tens del ple. Biarnés i Venturós, sobre participació ciutadana. El cap de llista de CiU a les eleccions del 2015 ha retret que la CUP "s'ha acomodat darrera els despatxos i no surt al carrer. Venturós ha dit que "hi ha partits que prefereixen donar la cara al carrer i oblidar el treball de despatx". L'alcaldessa ha retret "demagògia pura" del fins fa poques setmanes cap de l'oposició. Biarnés no acaba de veure que s'hagin complert els compromisos de programa, mentre que Venturós defensa que s'està treballant en bona part d'ells. A banda, l'alcaldessa recorda que l'Ajuntament que es van trobar era "molt pitjor del que ens podíem arribar a imaginar" i això, ha dit, "ho ha dificultat tot molt més".

"És qüestió de voluntat", ha dit Biarnès. "De voluntat i temps", ha respòs l'alcaldessa.

21:42
Montse Venturós, a Biarnès: "Vostè i jo tenim dos conceptes pràcticament antagònics del que és la participació ciutadana"

"Ni que algú estigués 8 anys en aquest ajuntament no arreglaria el desgavell dels 30 anteriors. Estem modificant el reglament orgànic municipal a través d'un recurs tècnic que vam aconseguir de la Diputació de Barcelona. S'estan treballant els pressupostos participatius i s'implantaran de cara al 2018. Estem treballant en un reglament exclusiu de participació ciutadana que sigui autònom del reglament orgànic municipal. Els processos de participació ciutadana han de sortir del poble. La institució els ha de facilitar, però no els ha d'encapçalar perquè, si ho fa, els malmet"

21:28
Biarnés remena el programa electoral de la CUP

Es refereix als punts de participació ciutadana. Diu que prometien "referèndums municipals, consultes populars, la figura de la iniciativa popular...". Prometien dedicar una regidora exclusiva per a participació ciutadana i al final ha estat compartida. També retreu que l'actual govern prometia pressupostos oberts i participatius. També lamenta que no s'hagi complert el compromís programàtic de les exposicions setmanals sobre la feina de l'equip de govern. "Què tenen previst fer de cara a finals de mandat?"

21:16
Nova pregunta: el local de Ràdio Berga

Minoves pregunta: "Ja tenim el control del local de Ràdio Berga, però no li donem utilitat i paguem lloguer. Per què?". Ribera diu que és necessari per tot el material que hi ha dins. A banda, el regidor de l'àrea explica que s'està "a punt d'arribar a un acord amb l'antiga concessionària" per poder desencallar el tema judicial, que avui en dia, segons el regidor, "és la prioritat". 

21:12
Minoves lamenta que no s'hagi convocat portaveus per parlar del projecte Primer Sector Berguedà

El regidor Ribera proposa fer la reunió la setmana que ve, amb tècnics que ho porten.

Carrega més

Ajuntament de Berga directe Ple de Berga

Comentaris