L’Ajuntament de Puig-reig segueix treballant per trobar finançament per a les butaques del teatre de l’Ametlla

Segueix la lluita per un teatre digne a l’Ametlla de Merola. Aquest dimarts el ple de gener de l’Ajuntament de Puig-reig va aprovar presentar-se al programa complementari d’ajuts per a la reforma i millora d’equipaments locals. Segons ha explicat a l’Aquí Berguedà l’alcalde, Josep Maria Altarriba, la voluntat del consistori segueix sent la de “buscar el co-finançament de les administracions per poder omplir la platea del teatre de butaques i acabar la resta d’actuacions que necessita l’edifici”.

A més, l’Ajuntament també té la intenció de presentar-se novament a la línia d’ajuts FEDER que l’any passat va desestimar la proposta del teatre de l’Ametlla. Aquest any, però, el municipi hi proposarà altres actuacions. “El FEDER pel teatre ja ens el van desestimar, aquest any hi plantejarem altres projectes que també són molt necessaris per al poble”, ha dit el batlle.

Pel que fa al teatre, Altarriba confia que la Diputació accepti la candidatura del teatre. Si ho fa, el finançament del projecte es complementarà amb fons propis de l’Ajuntament i amb la col·laboració del Departament de Cultura, que l’any passat ja es va comprometre amb els ametllans a fer el possible per un teatre a l’alçada de les funcions que s’hi fan. La col·laboració del Govern català, però, s’ha vist frenada per l’aplicació de l’article 155, segons ha explicat l’alcalde puigreigenc. “El moment és delicat, tot ha quedat una mica aturat i a nosaltres també ens ha afectat”, ha dit.

La Grossa no canvia les coses

Des de l’Associació Cultural Esplai, entitat organitzadora dels Pastorets de l’Ametlla i dinamitzadora del teatre, Ramon Sanz ha recalcat en declaracions a aquest diari que els 8 milions d’euros de la Grossa que van caure a l’Ametlla han estat molt repartits entre gent del poble i les rodalies. A hores d’ara, ha dit, encara no és possible determinar quants diners aniran a parar a l’associació. El que està clar és que l’Ametlla segueix necessitant el finançament de les administracions per tirar endavant les reformes al teatre: “Si ens ho hem de fer nosaltres, no podrem posar ni una fila de butaques”.

Des del consistori, l’alcalde Altarriba ha celebrat que la Grossa hagi anat a parar a l’Ametlla. “Un premi com aquest és una injecció econòmica per a la zona i sempre va bé per dinamitzar l’economia local”, ha assegurat. Sigui com sigui, el batlle ha recalcat que al teatre ametllà té “hi ha molta feina a fer” i la voluntat del consistori és que el seu finançament no recaigui sobre l’entitat, sinó que l’assumeixin les administracions.

X