Berga recomana treure els metalls valuosos de les làpides del cementiri després de patir tres robatoris

El cementiri de Berga ha patit tres episodis de robatoris en aquest final de 2017. Els lladres van entrar fins a tres cops al cementiri, de nit, i es van emportar una quantitat important de peces d’acer inoxidable que hi havia a les làpides. Les primeres denúncies van arribar a través de les xarxes socials i l’Ajuntament ja ha pres les primeres mesures per intentar caçar els autors dels robatoris.

El regidor Oriol Camps ha confirmat a l’Aquí Berguedà que, d’ençà de la primera nit de furts, s’ha intensificat la vigilància al cementiri. Tot i això, els lladres van tornar a entrar al cementiri dues nits més per endur-se més metalls valuosos, esquivant els agents de policia. En aquest sentit, Camps ha lamentat que “controlar que ningú entri al cementiri és complex”: s’hi pot accedir per diversos llocs, a banda de la porta principal. A més, el govern municipal tem que es tracti d’una banda professionalitzada”, ja que sembla que actuen “amb molt de coneixement de la situació”, ha dit Camps.

Per tot plegat, el regidor assegura que la vigilància hi seguirà sent cada nit amb l’esperança de poder enxampar els lladres. Sigui com sigui, recomana als berguedans que, d’ara en endavant, evitin “posar metalls valuosos a les làpides”. De moment, el govern municipal està treballant en interposar una denúncia que, segons Camps, “és administrativament complicada”.

cementiri-robatori-1

X