First Stop

Puig-reig, Festes

La Corrida estrena rotonda, recupera el ball de gala i espera una trentena de carruatges i animals

La Corrida estrena rotonda, recupera el ball de gala i espera una trentena de carruatges i animals

Gener i cavalls sempre han anat junts a Puig-reig, i aquest any no en serà una excepció. La Corrida tornarà a farcir d’actes l’agenda del municipi durant el tercer cap de setmana. La inauguració de la rotonda dedicada a la festa, al passeig Riera de la Sala, es postula com la gran singularitat d’una edició en què no hi faltaran les curses de rucs, cavalls creuats, puraraces i purasangs, i la cercavila de carruatges pel poble, entre moltes altres propostes.

La inauguració de la rotonda és un dels projectes més esperats de la festa. Després de mesos de gestions i obres, el monument s’estrenarà oficialment dissabte, dia 20, a partir de les 13h, a la rotonda, que uneix el passeig de la Riera de la Sala i el passeig de la Via. Tal com va explicar fa uns mesos a l’Aquí Berguedà la regidora de Festes, Alba Santamaria, la idea del consistori és convertir el lloc en un símbol o espai emblemàtic de la festa. En total, l’Ajuntament hi ha destinat uns 12.000 euros.

Pel que fa a la cercavila -que se celebrarà, com sempre, diumenge a partir de 2/4 de 12 del matí-, hi participaran uns 30 carruatges i una trentena d’animals, segons ha confirmat a la presentació de la festa el president de La Corrida, Albert Altarriba. Els acompanyaran els Gegants i els Grallers de Puig-reig, els Hereus i les Pubilles d’arreu de Catalunya, els Templers de Puig-reig, la Banda de l’Escola de Música de Puig-reig, la Banda de l’Escola de Música de Berga, la Banda de Can Ros i la Cobla Principal de Berga.

I finalment, diumenge a la tarda es disputarà el trofeu 23è Memorial Francesc Lladó, és a dir, les curses d’animals. Albert Altarriba creu que “hi haurà un gran nivell”, ja que la Corrida té confirmada la participació de tres cavalls pura sang, “animals molt ràpids que oferiran un gran espectacle a Puig-reig”.

Però això no és tot. Enguany Puig-reig recupera el ball de gala de la Corrida, que s’havia fet anys enrere però s’havia perdut. Segons Ernest Parcerisa, vicepresident de la festa, l’organització ha volgut recuperar l’acte per oferir actes per a la gent gran i “fer una festa més oberta a tothom”.

Any sabàtic de la cuina del porc

En canvi, aquest any la Corrida ha decidit prescindir provisionalment del taller gastronòmic “La cuina del porc”. Segons ha explicat Albert Altarriba, s’ha optat per fer “un any sabàtic” amb la voluntat de “replantejar l’acte”. “És una activitat que ens semblava molt interessant, i hi destinàvem molts esforços, però no acabava d’arrencar”, ha dit.

Malgrat tot, i aprofitant que dilluns 22 és festiu local a Puig-reig, l’organització ha decidit incloure en el programa una versió infantil del taller de “La cuina del porc”. Serà a les 11 del matí, va adreçat a nens i nenes de més de 6 anys i les inscripcions es poden fer a la biblioteca del poble del 15 al 19 de gener. El taller serà a l’antiga biblioteca de la plaça Nova i els participants han de portar el seu davantal de casa.

El finançament: Ajuntament, calendari i associats

La partida de diners que el govern municipal destina a la Corrida és més o menys igual que la de l’any passat: balla entre els 30.000 i 35.000 euros. A banda, com cada any, s’ha fet un calendari amb fotos de la festa i amb la col·laboració d’unes 140 empreses de la comarca. “Els diners que fem en aquest calendari ens ajuden a tirar endavant la festa”, ha recalcat Anna Bagués, membre de l’organització.

Una altra font important de finançament són els associats. En aquest sentit, Bagués ha convidat a tothom a unir-se a l’entitat. Cada associat paga un mòdic preu de 10 euros anuals que es destinen a tirar endavant la festa.

ajuntament de puig-reig La corrida

Estic amb tu

Comentaris