Comencen les obres al convent de Sant Francesc: construiran lavabos a la primera planta

L’Ajuntament de Berga construirà lavabos al primer pis del convent de Sant Francesc per tal de poder donar servei quan la planta aculli l’exposició antològica de Joan Ferrer. El ple municipal ho va aprovar dijous passat, en la sessió ordinària del mes de gener, i el regidor d’Urbanisme, Oriol Camps, ha explicat a l’Aquí Berguedà que les obres començaran “tan aviat com es pugui”.

En breu, ha dit Camps, s’iniciarà el procés de contractació amb l’objectiu que els lavabos es puguin fer servir quan s’inauguri l’exposició de Joan Ferrer, una data encara per anunciar. A més, va dir el propi regidor al ple, els lavabos són necessaris perquè l’Ajuntament preveu donar nous usos al convent quan ja no hi hagi l’exposició de Ferrer. De fet, el consistori té la concessió de l’equipament -propietat dels franciscans- per 25 anys, i el repte de destinar l’espai a propostes educatives, culturals o socials.

Els usos que l’Ajuntament de Berga donarà al convent de Sant Francesc va tornar a ser un dels plats forts del plenari d’aquest mes al consistori. Tots els regidors presents en la sessió van votar a favor de la construcció dels lavabos, però l’oposició va aprofitar l’ocasió per demanar que es reprenguin les conversacions per decidir com s’aprofitarà l’espai.

En aquest sentit, el portaveu del PDeCAT, Ramon Minoves, va demanar que es convoquin noves reunions de la comissió d’equipaments. En la rèplica, la regidora de Cultura, Mònica Garcia, va retreure a Minoves que el seu grup no va assistir a la darrera. Pel que sembla, la convocatòria no va arribar correctament a Maria Antònia Ortega (PDeCAT) i, per aquest motiu, no va assistir a la trobada en representació del seu partit.

Més enllà del malentès, Ermínia Altarriba va demanar a l’equip de govern “persistència per tornar a convocar la comissió”, malgrat que en la darrera reunió només s’hi van presentar dos grups del plenari. Tots els partits van emplaçar-se a una nova trobada en les properes setmanes per reprendre les negociacions i el diàleg necessari per tirar endavant projectes al convent.

X