El govern de Berga i els franciscans signen la cessió del convent de Sant Francesc a l’Ajuntament

Convocar una junta de portaveus és el primer pas que farà el govern de l’Ajuntament de Berga per començar a decidir quins usos es donen al convent de Sant Francesc. Així ho ha explicat aquest matí l’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, en una compareixença pública prèvia a la signatura del conveni que confirma la cessió de l’equipament al consistori.

L’alcaldessa ha tornat a repetir que la cessió “obre un ampli ventall de possibilitats a l’Ajuntament per tal d’actuar en diferents àmbits, tant a nivell cultural com a nivell social”. Malgrat tot, la signatura del conveni no va estrictament lligada a la marxa del frare Miquel Casafont del convent. Tant Venturós com l’ordre franciscana han deixat clar que el traspàs no és immediat, sinó que “s’ha de parlar per veure com s’executa”.

De fet, l’Ajuntament encara tardarà unmontse-venturos-1 temps en començar les actuacions a l’interior del convent. Segons ha explicat Venturós, “el primer que farem serà convocar una junta de portaveus de tots els grups amb representació al consistori”. En aquest sentit, l’alcaldessa de la ciutat ha recalcat que l’equip de govern vol treballar “d’una forma participativa i col·laborativa per decidir què volem que sigui Sant Francesc i què volem que s’hi faci”. Per aquest motiu, ha assegurat que un dels aspectes que caldrà tractar en la junta de portaveus serà “decidir com es dóna veu al poble i com s’extrapola a la ciutadania”.

Els franciscans, satisfets amb la cessió

Per part dels franciscans, el Ministre Provincial de la Província Franciscana de la Immaculada Concepció, Joan Carles Moya, ha assistit a l’acte protocol·lari i ha parlat de la cessió del convent de Sant Francesc a l’Ajuntament com “la decisió encertada“. Moya ha explicat que els franciscans sabien que el convent sempre havia estat obert a tot el poble, de manera que “cedir-lo i posar-lo a disposició de l’Ajuntament és una bona decisió”.

joan-carles-moya-franciscaEl Ministre Provincial franciscà ha reconegut que l’ordre es troba actualment en un moment d’adaptació, ja que ha de decidir quins usos dóna a equipaments que a hores d’ara són buits o desaprofitats per la manca de frares. “Ens hem d’adaptar i reestructurar, i estem en aquest procés. Però en el cas de Berga estem molt contents amb el que hem decidit“, ha dit Moya.

X