Berga convoca un acte per explicar als veïns com farà el Reglament de Participació Ciutadana

L’Ajuntament de Berga començarà a fer el Reglament de Participació Ciutadana en breu. L’eina definirà els òrgans i processos necessaris per promoure la participació dels ciutadans en la presa de decisions sobre les problemàtiques més rellevants. Les darreres lleis aprovades aporten novetats sobre les consultes populars, la transparència, l’accés a la informació pública i el bon govern de les institucions, i per això és precís redactar una normativa que marqui les pautes a seguir per iniciar un procés participatiu.

Segons ha explicat el consistori en un comunicat, la creació del Reglament té “un doble objectiu”. D’entrada, pretén impulsar la participació de la ciutadania en la definició i aplicació de les polítiques locals més rellevants, les problemàtiques i les preferències expressades pels veïns i veïnes. A banda, vol fomentar la transparència i l’accés a la informació pública sobre la gestió i l’acció del govern municipal.

Per donar a conèixer les fases, la metodologia de treball i la temporalitat del procés de creació del Reglament de Participació Ciutadana, el consistori ha organitzat una sessió informativa i oberta a tothom. Serà el proper dilluns, 5 de febrer, de 7 a 8 de la tarda, a la sala de plens de l’Ajuntament de Berga. Durant l’acte s’explicarà com i quan podran participar els veïns i veïnes en l’elaboració d’aquest reglament.

L’elaboració del Reglament de Participació Ciutadana és un projecte impulsat per l’àrea de Participació Popular de l’Ajuntament de Berga que comptarà amb el suport i l’assessorament tècnic del Servei de Convivència, Diversitat i Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona.

X