Creen els Premis de Cultura del Berguedà

El Consell Comarcal del Berguedà impulsa per primera vegada els Premis de Cultura del Berguedà, tres anys després de l’últim premi a la Cultura de Berga, el reconeixement més similar que es recorda. Aquest dimarts a la tarda la consellera comarcal de Cultura, Anna Maria Serra, ha presentat les bases que regiran aquest certamen i ha recalcat que pretenen “potenciar els difusors culturals de la comarca, impulsar la creació artística d’artistes berguedans i reconèixer públicament a persones i/o col.lectius amb trajectòries rellevants en el camp de la cultura”.

Hi haurà tres categories: el premi d’Honor a la cultura berguedana, que premiarà la trajectòria d’una persona amb un bagatge cultural irrefutable; el premi a la promoció cultural, que reconeixerà les entitats, col·lectius o persones que hagin realitzat projectes de promoció i difusió cultural d’interès; i el premi a la innovació artística, que premiarà els creadors/es que hagin realitzat projectes artístics amb projecció.

Les candidatures per optar a una de les categories es poden presentar fins el 28 de febrer. Les propostes es poden presentar de manera presencial (a les oficines del Consell Comarcal -carrer Barcelona, 49, 3r-) o bé telemàticament (enviant un mail a fbertran@ccbergueda.cat). Un cop s’hagin rebut totes les candidatures i el termini estigui tancat, un jurat especialitzat les avaluarà i decidirà quines premia. La gala de lliurament de premis tindrà lloc el dissabte 17 de març al monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà.

Pots consultar les bases dels premis, aquí.