L’Ajuntament de Berga numerarà els fuets de Patum per controlar on i quan peten

L’Ajuntament de Berga numerarà els fuets de Patum per controlar en quin punt i en quin moment peten. Fins ara, el consistori podia supervisar els fuets fins que els entregava a una comparsa però, un cop passaven a mans de les maces, les guites o els plens, se’n perdia el fil. Ara, però, des de la delegació del Govern català es demana que el control augmenti i que l’Ajuntament pugui certificar quan i on peta cada fuet i quina comparsa el fa petar.

La regidora de Patum, Mònica Garcia, ha explicat a l’Aquí Berguedà, que a partir de la Patum del 2018, el consistori sabrà en tot moment “qui té aquell fuet i on està previst que peti”. D’aquesta manera, si en algun moment es detecta que un fuet ha petat en un lloc inadequat i pertany a l’Ajuntament, el consistori podrà identificar quina comparsa n’ha fet un mal ús.

L’any passat l’Ajuntament ja va implementar unes fitxes d’entrega per controlar quants fuets tenia cada comparsa. Ara, a més, el consistori també sabrà quins té cada colla i quants peten. Al final de la festa, els fuets que no s’hagin gastat es tornaran a registrar i es repartiran el següent Corpus.

X