Berga

Mor Pepita Gabarrós, la dona que a mitjans dels anys 40 va evitar el traspàs de Cal Negre

Mor Pepita Gabarrós, la dona que a mitjans dels anys 40 va evitar el traspàs de Cal Negre

Va trepitjar Cal Negre per primera vegada fa 84 anys. Era un 4 de setembre i hi va entrar amb el seu pare, que aleshores hi feia de cambrer, però n’acabaria sent el propietari. Actualment, dos dels seus quatre fills, el Martí i el Carles, porten el timó del bar. Ha mort als 92 anys Pepita Gabarrós, la dona que amb només 19 anys va agafar les regnes del bar i va evitar el traspàs d’un negoci que amb els anys s’ha convertit en un emblema del carrer Major.

En la revista Aquí Berguedà del mes de febrer, el Martí i el Carles expliquen com ha canviat el bar i quin paper ha tingut la Pepita en la història de l’establiment. Expliquen que el seu avi va morir -el pare de la Pepita- va morir als 50 anys, poc temps després de convertir-se en el propietari. Aleshores, l’àvia va decidir traspassar el bar però a última hora la Pepita s’hi va negar. L’empenta d’aquella jove adolescent va evitar que l’activitat al bar quedés aturada per primer cop a la història. La Pepita va encarregar-se del bar fins que el Carles i el Martí van agafar-li el relleu, a principis dels 90.

El funeral serà aquest dilluns, a 2/4 de 5 de la tarda, a l’església de Santa Eulàlia de Berga.

Cal Negre Pepita Gabarró

Estic amb tu

Comentaris