La Guàrdia Civil vigila de prop el CDR de Berga, segons OKDiario

La Guàrdia Civil considera que el Comitè de Defensa de la República (CDR) de Berga és un dels més potents del país. Així ho explica OKDiario, després d’haver parlat amb fonts coneixedores de la investigació de les mobilitzacions convocades els últims dies a Catalunya.

El digital assegura que els investigadors han detectat “més capacitat d’atac” en els CDR de Gràcia, Berga i Vic. Segons diuen, són “més presents en els actuals tumults i molt més experts en l’agitació al carrer”. La mateixa notícia assegura que els Comitès són “grups sense capacitat d’actuació eficaç autònoma”, però recalquen que han trobat en la CUP, Arran i Endavant “el lideratge que necessitaven”.

Segons l’article, la Guàrdia Civil està “analitzant l’entremat dels CDR i la capacitat de finançament que tenen” i, en concret, si la Generalitat hi ha desviat diners públics. “En els últims mesos, aquestes organitzacions radicals han atret molta gent de diferents perfils i han sumat seguidors“, diu OK Diario citant fonts policials, i són els organitzadors de les protestes que s’han escampat aquests últims dies per Catalunya.

OKDiario és un mitjà digital relativament jove (va ser fundat l’any 2015 pel tertulià espanyol Eduardo Inda) amb una línia editorial emmarcada clarament a la dreta liberal. Segons un estudi realitzat recentment per la Universitat de València, el diari impulsat per Inda és el pitjor valorat del país pel que fa a la seva credibilitat, però, per altra banda, és un dels més llegits i ja supera a Twitter, Amazon o Vikipèdia en vistes a Espanya.

La notícia completa d’OKDiario, aquí.

X