Identifiquen una vintena de persones per haver arrencat símbols independentistes a Avià

Nou atac vandàlic contra l’independentisme al Berguedà. Aquest cop, a Avià. Els Mossos d’Esquadra han identificat 21 persones aquesta matinada, pels volts de la 1, per haver arrencat tota mena de símbols independentistes del poble. Havien tret banderes, pancartes i llaços de diverses zones del poble i estaven fent malbé la pancarta pels presos polítics que hi havia al balcó de l’Ajuntament.

L’alcaldessa del municipi, Patrocini Canal, ha explicat a l’Aquí Berguedà que els individus portaven pals llargs per poder treure banderes i pancartes de punts alts com els balcons i les faroles. Tots aquests objectes han estat requisats pels agents dels Mossos d’Esquadra que s’han dirigit al lloc dels fets i han portat a terme les identificacions.

Veïns del centre del poble han avisat els agents en veure que el grup de vàndals estava intentant arrencar la pancarta de l’Ajuntament. Segons han confirmat fonts policials, l’avís s’ha rebut a dos quarts d’1 de la matinada. Els agents que s’han desplaçat a Avià han identificat les 21 persones per haver protagonitzat una incidència ordinària. Després han esperat que marxessin del poble i han aixecat acta. L’alcaldessa del municipi ha confirmat que cap dels identificats era del poble: “Venien de bastant avall”.

Sobre si pensa denunciar els atacs, Canal ha explicat que en vol parlar amb la junta de portaveus de l’Ajuntament. El que sí que ha assegurat l’Ajuntament a través de les xarxes socials és que es tornaran a col·locar els símbols arrencats de la façana del consistori.

Avià no és el primer municipi del Berguedà que pateix atacs vandàlics. De fet, la setmana passada un grup autoanomenat GDR (Grupo de Defensa y Resistencia) va arrencar tota mena de símbols independentistes del centre de Berga amb l’afegit que Antena 3 ho va gravar i en va fer un reportatge. L’endemà, Gironella també es va despertar sense els llaços grocs del pont de l’avinguda ni l’estelada del turó del costat. El cartell de ‘Municipi per la República’ que hi ha a l’entrada del poble també va ser ratllat.

X