El ministre Zoido encarrega a Juli Gendrau la direcció de l’Escola de Bombers i Protecció Civil

El ministre d’Interior del govern espanyol, Juan Ignacio Zoido, ha encarregat “de manera temporal” la codirecció de l’Institut de Seguretat Pública a l’actual director de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, el berguedà Juli Gendrau, i al director d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí. La decisió respon al cessament de la fins ara directora de l’Institut, Annabel Marcos. A partir d’ara, Jardí dirigirà l’acadèmia de Mossos i Policies Locals, mentre que Gendrau s’ocuparà de l’Escola de Bombers i Protecció Civil.

Segons ha explicat el propi Gendrau, el cessament de Marcos ha empès el govern espanyol -que dirigeix els òrgans de la govern català mentre l’article 155 segueixi vigent- a redistribuir les tasques dins el departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

Gendrau, a més, ha recalcat que tant ell com Jardí compleixen el compromís que van adoptar des de l’aplicació del 155: “Des d’un primer moment, el govern legítim ens va demanar que seguíssim en els nostres càrrecs i intentéssim continuar funcionant administrativament perquè el 155 es noti el mínim possible per a la ciutadania”.

El ministeri d’Interior va destituir la fins ara directora de l’Institut de Seguretat Pública, Annabel Marcos, el passat 3 d’abril, després que un mitjà digital publiqués que la política havia transportat amb el seu propi cotxe urnes per a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.

X