Montse Venturós té 10 dies per decidir si presenta recurs o “combat políticament” la inhabilitació

10 dies per estudiar la sentència del jutge i valorar si presenta un recurs a l’Audiència de Barcelona i allarga el procés, o bé si opta per “combatre políticament” la inhabilitació de 6 mesos a la qual ha estat condemnada. Aquesta és la nova fase del cas judicial que persegueix Montse Venturós des de principis del 2016. Aquest dijous al matí s’ha conegut que el jutge l’ha condemnat a 6 mesos d’inhabilitació i a 3 de multa, a 6 euros per dia fins a arribar als 540 euros que demanava la Fiscalia. Venturós, a més, haurà d’afrontar els costos judicials.

Sigui com sigui, la sentència no és ferma i l’alcaldessa ha reiterat que encara no ha pres cap decisió sobre com respondre-hi. Venturós ha assegurat que en les properes hores consensuarà el següent moviment amb els grups polítics i el teixit associatiu de la ciutat. “Aquesta condemna, en el fons, està inhabilitant al poble i, per això, creiem que és qui ha de decidir com l’afrontem”, ha dit.

Sigui com sigui, la idea que sembla descartada és la d’acatar la inhabilitació i deixar d’exercir com a batllessa. Venturós contempla dos escenaris: presentar recurs a l’Audiència provincial i allargar el procés unes setmanes més, a l’espera que hi torni a haver una nova sentència; o bé “combatre políticament” la inhabilitació.  Aquesta última opció passa per la desobediència, que, segons la batllessa, és “un camí efectiu per superar murs, confrontar posicions i començar a fer República”.

Si el procés s’allarga, la inhabilitació podria acabar afectant Venturós de cara a les properes eleccions del 2019. En aquest sentit, l’alcaldessa ha dit que és un aspecte que té en compte i està valorant, malgrat que a dia d’avui ni ella ni la CUP han decidit si tornarà a encapçalar la llista electoral per Berga.