Catalunya en Comú crea grup local a Berga per concórrer a les eleccions municipals del 2019

Catalunya en Comú ha constituït el primer grup local al Berguedà. És a Berga i té l’objectiu de fer una llista electoral per concórrer a les eleccions municipals del maig del 2019. Tal com ha avançat en les últimes hores NacióBerguedà i ha pogut confirmar l’AquíBerguedà, una vintena de persones de la comarca es va reunir aquest mateix dilluns i van donar per constituït el grup.  Es tracta de persones de diferents procedències polítiques: la majoria venen d’Iniciativa per Catalunya (ICV) i Izquierda Unida (IU), però també n’hi ha d’independents.

A més, entre aquesta vintena d’adherits, s’ha format un grup motor, compost per quatre persones que s’encarregaran de preparar el projecte electoral que el partit defensarà de cara a les properes municipals. Aquest grup motor està format per Joan Torres, actual regidor d’ICV a l’Ajuntament de Berga; Inés Mosquera, tècnica en radiologia a l’Hospital Sant Bernabé; Ester Hernández, auxiliar de geriatria; i Joan Carles Sosa, ex-regidor de l’Ajuntament de Berga pel PSC i ex-cap de colla dels Nans Vells de la Patum.

A dia d’avui, són quatre, però no tanquen la porta a noves incorporacions: “No hi ha cap tipus de limitació. S’hi pot afegir tothom que tingui ganes de preparar el projecte”, ha explicat Joan Torres, en declaracions a l’Aquí Berguedà. A més, el grup també està pendent dels militants de Podem. “En algunes zones la gent de Podem s’ha integrat en els grups motors dels comuns i d’altres zones, com Manresa o Berga, està costant més”, ha dit l’actual regidor d’ICV.

Sigui com sigui, la formació local s’havia de constituir abans del 31 de juliol, segons Catalunya en Comú va fixar en el seu full de ruta en l’últim congrés, aquest abril passat. Per això, han optat per crear el grup i començar a treballar en les properes eleccions, seguint els tempos marcats pel partit a nivell català.

El cap de llista, per decidir

Joan Torres ha agafat la veu cantant d’aquest grup motor dels comuns a Berga, però ha deixat clar que encara no s’ha decidit qui encapçalarà la llista. Segons diu, és “una decisió que encara no toca” i que “no se n’ha parlat”. De moment, diu, el més important és “eixamplar la base” i, de cara al primer trimestre de 2019, donar a conèixer les línies bàsiques del projecte i la llista electoral.