Els Bombers rescaten una dona a Gósol amb una possible fractura d’húmer

Els Bombers de la Generalitat van participar ahir en el rescat d’una dona accidentada al municipi berguedà de Gósol. La dona es trobava en una zona de difícil accés al Torrent de la Rubinat.

El cos va rebre l’avís a les dues del migdia i s’hi va desplaçar amb tres dotacions terrestres dels Bombers, el GEM (Grup d’Emergències Mèdiques) i els GRAE (Grup de Recolzament d’Actuacions Especials). L’accidentada va rebre una primera atenció bàsica in situ i va ser traslladada immobilitzada a peu fins a l’helicòpter, ja que la zona no permetia extreure-la amb gruatge. Posteriorment, va ser traslladada a l’hospital General de Manresa amb una possible fractura d’húmer.

Aquest cas compleix les característiques de molts dels rescats al medi natural, i en especial en zona muntanyosa, que el cos ha d’efectuar al llarg de l’any: sortida en una jornada de festivitat, dins el marc estiuenc i a les hores d’entre el matí i el migdia. El rescat se suma als 35 que la primera meitat de l’any es van dur a terme al Berguedà.

X