Berga, Cultura

‘El Forn’, la iniciativa que recupera l’essència dels Festivals d’Estiu de Teatre a Berga

‘El Forn’, la iniciativa que recupera l’essència dels Festivals d’Estiu de Teatre a Berga

Quaranta-cinc anys després, Berga recupera els Festivals d’Estiu de Teatre a la plaça del Forn. Gràcies a la proposta de Tràfec Teatre i l’Agrupació Teatral La Farsa, aquests últims organitzadors de la primera edició allà el 1973. La idea ha estat recollida per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga que sota el projecte ‘El Forn’, recupera l’esperit del festival i tornarà a fer teatre en aquesta mateixa plaça els dies 25 i 31 d’agost.

Aquesta iniciativa recupera un festival que va desaparèixer el 2012 i en recupera l’essència de la interpretació a l’aire lliure, ja que les darreres edicions del mateix es van dur a terme al Municipal de Berga. Així ho valora la regidora de Cultura, Mònica Garcia, que apunta la proposta com una via per “tornar a convertir la plaça del Forn en l’epicentre de la cultura teatral berguedana com ho havia estat fa alguns anys”.

‘Assaig T4’ de Tràfec Teatre donarà el tret de sortida

La companyia de teatre gestual Tràfec Teatre obrirà ‘El Forn’ amb la reedició d’Assaig T4, un muntatge estrenat fa dos anys que ha passat pels escenaris de diversos festivals internacionals de teatre amateur durant la temporada passada. L’espectacle parteix dels camps de concentració nazis per escenificar el llarguíssim i esgotador camí de tornada a casa que van haver de fer els supervivents de l’holocaust després de viure l’horror i la barbàrie als camps d’extermini. L’obra també inclou diversos paral·lelismes amb l’actualitat a través de referències a les persones refugiades que arriben diàriament a les costes del Mediterrani buscant noves oportunitats de futur.

Assaig T4 es representà el dissabte, 25 d’agost, a les 10 de la nit a la plaça del Forn. Les entrades costaran 5 euros i es podran adquirir anticipadament a la Joieria Canals i al bar El Kóm Intramuralla. La recaptació de la taquilla es destinarà a sufragar una part de les despeses derivades de la gira que realitzarà la companyia durant les setmanes vinents. Després de passar pel monestir de Sant Llorenç (Guardiola de Berguedà) i Berga, l’obra també es representarà a Girona, Nàpols, Letònia i Lituània.

Estic amb tu

La Farsa recorda el seu llegat teatral

Per la seva banda, l’Agrupació Teatral La Farsa realitzarà la lectura dramatitzada de fragments d’algunes de les obres que la companyia va representar als Festivals d’Estiu de Teatre durant els anys 70 i 80 del segle passat. Amb el nom de La Farsa recorda… Festivals d’estiu de teatre a la Plaça del Forn (1973-1984), la representació farà una lectura itinerant de passatges de diversos textos interpretats per més d’una vintena d’actors i actrius en quatre escenaris naturals del centre de la ciutat.

Les obres escollides per la companyia són: Berenàveu a les fosques de Josep M. Benet i Jornet; Arran del Mar Caribe de Ramon Vinyes i Cluet; La filla del mar d’Àngel Guimerà i La visita de la vella dama de Friedrich Dürrenmatt. El recorregut començarà a la plaça de la Pietat, continuarà pel carrer de Pinsania (pujada del Trencacames), seguirà fins a la plaça Maragall fent parada a la part posterior de l’església de Santa Eulàlia i finalitzarà a la plaça del Forn. L’espectacle serà gratuït i es realitzarà el divendres, 31 d’agost, a les 7 de la tarda.

Ajuntament de Berga El Forn La Farsa Mònica Garcia Tràfec Teatre

Comentaris