Josep Lara, Francesc Xavier Francàs i Anna Maria Serra, els tres noms que sonen per presidir el Consell Comarcal

Josep Lara, Francesc Xavier Francàs i Anna Maria Serra. D’aquests tres noms en sortirà el nou president del Consell Comarcal del Berguedà, si no hi ha sorpreses d’última hora. El PDeCAT al Berguedà ha treballat durant aquest setembre en la recerca del substitut de David Font, que dijous va fer efectiva la seva renúncia com a president de l’ens per passar a dirigir l’Agència Catalana de Turisme. La cadira vacant que deixa l’alcalde de Gironella l’ocuparà el president del partit a la comarca, Jordi Selga, segons ha avançat el diari Regió 7 i ha confirmat l’Aquí Berguedà.

Segons ha explicat a l’Aquí Berguedà el propi Selga, Lara Francàs i Serra van ser les tres persones que es van oferir al partit per presidir el Consell Comarcal, tot i que “alguns amb més ganes que d’altres”. Amb els tres noms sobre la taula, el PDeCAT es va reunir el passat dia 8 de setembre per posicionar-se i decidir-ne un dels tres. L’elecció del partit hauria estat l’alcalde de Guardiola, Josep Lara, malgrat que Selga no ho ha volgut confirmar perquè entén que l’última paraula l’han de tenir els consellers que formen part de l’equip de govern del Consell Comarcal.

La posició dels grups minoritaris del govern

El Consell de Presidència el formen els consellers del PDeCAT, de Demòcrates i del Partit Socialista (PSC), tot i que el grup majoritari és el PDeCAT. Tant Demòcrates com el PSC en són conscients i posen poques condicions al PDeCAT a l’hora de decidir el relleu de David Font.

Des de Demòcrates, Llorenç Altozano ha explicat a l’Aquí Berguedà que l’únic que demanen és “un nom de consens”. De moment, el partit sap que hi ha noms que sonen amb força per la rumorologia que circula, però el PDeCAT encara no els ha traslladat la seva proposta. Altozano confia que el debat es resolgui en els propers dies. De fet, dimarts que ve hi ha reunió del Consell de Presidència i molt probablement es prendrà una decisió definitiva.

Des del PSC, el vicepresident del Consell Abel Garcia ha assegurat a l’Aquí Berguedà que no presentaran cap objecció al nom que presenti el PDeCAT: “Nosaltres estem bé amb tothom i creiem que la lògica diu que qui ha de decidir el president és el grup majoritari de l’equip de govern”. Garcia també ha volgut treure importància al debat personal: “Més enllà de les persones, aquí l’important és que els projectes per a  la comarca tirin endavant”. El conseller socialista ha lamentat l’adéu de David Font: “Ens sap greu no poder seguir treballant amb ell. Ha estat un plaer. És un gran polític”.

La renúncia de David Font

El fins ara president del Consell Comarcal va fer efectiva la seva renúncia al càrrec dijous a la nit. Ho va explicar al seu blog personal amb un text on es mostra “mitjanament satisfet per la feina feta”. Font destaca que en tres anys s’han modernitzat estructures, el Consell és “més proper” i ofereix més serveis, fa “d’ajuntament dels ajuntaments” i genera “consensos territorials en temes prou sensibles”.

Font també ha desitjat “els millors encerts del món” a la nova presidència de l’ens. En clau personal, diu, seguirà treballant “des de Gironella o des d’on calgui” per “aportar opinió, suport i feina per projectar el Berguedà tal i com es mereix”.

https://twitter.com/david_font/status/1042508355321974789?s=12

L’hora de Jordi Selga

El president del PDeCAT al Berguedà entra a formar part de l’equip de govern del Consell Comarcal i ho fa amb “molta il·lusió”. Selga creu que és “una persona treballadora i compromesa” i creu que pot aportar coses noves a l’equip de govern del Consell: “Si puc treballar, soc vàlid; si m’ho he de mirar des de la barrera, poca cosa puc fer”.

El polític casserrenc també ha reconegut que el compromís inicial del PDeCAT era fer un relleu de consellers a mig mandat per “donar l’oportunitat a tothom”, però finalment es va creure necessari mantenir-hi les persones que van començar. “S’està fent una bona feina i creiem que tocar fitxes seria un risc”, ha dit a l’Aquí Berguedà.