El govern de Berga seguirà treballant “colze a colze” amb Venturós i deixa la seva cadira buida

L’equip de govern de l’Ajuntament de Berga ha anunciat aquesta tarda que seguirà treballant “colze a colze” amb Montse Venturós i que no reconeixerà la figura de cap alcalde o alcaldessa durant aquest mandat. Ho ha fet a través d’un comunicat i en una trobada oberta a la sala de plens on també ha participat Venturós. Aquesta trobada ha estat la cloenda de la concentració que s’ha convocat a la plaça de Sant Pere a 3/4 de 8 i ha omplert la sala de gom a gom. Les persones que no han pogut entrar a l’Ajuntament s’han quedat a la plaça, davant una pantalla gegant, seguint la retransmissió de la Televisió del Berguedà.

PLE-INHABILITACIO-BERGA

La trobada ha servit per copsar les opinions dels grups polítics amb representació a l’Ajuntament. Primer ha parlat Joan Torres, d’ICV; després ho ha fet Rosalia Monroy, del PSC; més endavant ho ha fet Jordi Pujals, per ERC; després, Ramon Minoves, del PDeCAT-CDC; i finalment, Francesc Ribera, de l’equip de govern de la CUP. Tots, excepte la regidora socialista, han donat suport a l’alcaldessa inhabilitada, fins i tot el regidor d’ICV, que ha rebutjat la inhabilitació però ha fet una crida a obrir un debat sobre els símbols que hi ha d’haver al balcó. Monroy, per la seva banda, ha donat “suport personal” a Venturós però li ha recordat que “som aquí per fer de regidors en base al que diu la llei” i ha afegit que “no m’atreveixo a posar en dubte la decisió d’un jutge”.

Al final de la trobada, Venturós ha agafat el torn de paraula i ha explicat, en una sala de plens desbordada, que no podrà signar cap paper com a alcaldessa ni presidir els plens municipals perquè “tots els acords serien invalidats automàticament”. Malgrat tot, ha assegurat que seguirà prenent les decisions: “Seguiré coordinant aquest equip de govern, sigui qui sigui el signador dels papers”.

VENTUROS-INHABILITACIO-ULTIM-PLE

El primer ple sense alcaldessa

Just després de la trobada, els regidors han tornat cap a les oficines i els concentrats han desfilat cap a l’exterior. Minuts després, tots els regidors excepte Venturós han tornat a entrar a la sala i han començat el ple ordinari d’octubre. L’encarregat de presidir el ple ha estat el primer tinent d’alcalde Oriol Camps, que passa a ser l’alcalde accidental fins que s’investeixi nou batlle.

A més, la CUP ha deixat buida la cadira que fins ara ocupava Venturós i Camps ha presidit la sessió des de la cadira de l’esquerra. En els propers 10 dies hàbils l’Ajuntament ha de convocar una sessió per investir el nou alcalde o alcaldessa. Malgrat tot, la CUP, el PDeCAT i ERC ja han anunciat que no presentaran cap candidat per forçar que hi hagi un alcalde accidental fins a final de mandat.

El que sí que preveu el govern de la CUP és fer entrar un nou regidor al consistori per tornar a sumar 6 vots i no quedar en minoria davant el PDeCAT, que també va aconseguir 6 escons a les eleccions. Quan això passi, el ple hauria de recuperar l’aspecte habitual, amb la cadira de l’alcalde o alcaldessa ocupada, a menys que s’habiliti una nova cadira a la sala per mantenir el forat simbòlic al mig del banc de govern.

X