Berga

Presó per a un home que circulava en direcció contrària amb una furgoneta robada per la C-16 al Berguedà

Presó per a un home que circulava en direcció contrària amb una furgoneta robada per la C-16 al Berguedà
La furgoneta va ser aturada per tres patrulles quan va entrar a Berga. MARC CANTURRI

El jutjat de guàrdia de Berga ha ordenat l’ingrés a presó del conductor de Rubí, de 30 anys, que el passat diumenge, 14 d’octubre, va ser detingut per circular en direcció contrària per la C-16 al Berguedà i per fer-ho amb una furgoneta robada dies abans. Els Mossos d’Esquadra li van barrar el pas el mateix diumenge quan intentava entrar a Berga. L’home va baixar del cotxe i va intentar fugir, però els agents el van atrapar. Després d’unes hores detingut, va passar a disposició judicial i ha acabat ingressant a presó.

Inicialment l’home va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte de robatori i furt de vehicle a motor, un delicte de furt lleu, un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat i dos delictes contra la seguretat viària.

Pels volts de les quatre de la tarda del mateix 14, els Mossos van rebre l’avís que una furgoneta circulava realitzant una conducció anòmala i que en algun tram anava en direcció contrària per la carretera C-16, a l’altura del Túnel del Cadí, en direcció a Barcelona.

Immediatament es va muntar un dispositiu policial per localitzar el vehicle infractor. Poc després, dues patrulles van veure’l prop de Cercs i van intentar aturar-lo. El conductor va desobeir les indicacions dels agents, que van haver d’apartar-se ràpidament de la via per evitar ser atropellats.

Estic amb tu

La furgoneta va continuar la marxa a gran velocitat i en sentit contrari desplaçant els cons que s’havien instal·lat per l’operació tornada del Pont del Pilar. Durant la fugida el vehicle va xocar contra dos vehicles que circulaven per la via, sense causar lesions als ocupants.

Seguidament, la furgoneta va entrar a Berga i les dues patrulles que l’estaven seguint, més una tercera de la comissaria de Berga, li van barrar el pas i van aconseguir aturar-lo. Acte seguit va intentar fugir corrents, però va ser interceptat pels Mossos.

La furgoneta que conduïa havia estat sostreta el dia anterior a l’Hospitalet de Llobregat. A l’interior hi havia una bicicleta que constava com a sostreta a Puigcerdà, el mateix 13 d’octubre. El conductor va quedar detingut pel robatori del vehicle, el furt de la bicicleta, atemptar contra els agents, conduir de manera temerària i negar-se a sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia.

Un cop en dependències policials els investigadors van trobar indicis que relacionaven el detingut amb un altre robatori amb força per encastament de vehicle. El fet es va produir pels volts de les 23.20 hores del mateix dia 13, en una benzinera de Campelles, a Ripoll.

El detingut va passar ahir a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Berga, el qual va decretar el seu ingrés a presó.

detingut Mossos d'Esquadra Presó

Comentaris