La C-16 entre Guardiola de Berguedà i Berga, congestionada des de diumenge al matí per l’operació tornada

La C-16 entre Guardiola de Berguedà i Berga ha quedat congestionada des de quarts d’1 del migdia d’aquest diumenge, tal com acostuma a passar en cada operació tornada. El Servei Català de Trànsit ha registrat entre 10 i 16 quilòmetres de retencions en les últimes hores. A més, les retencions han vingut acompanyades de pluges i es preveu que els ruixats s’intensifiquin en les properes hores.

De fet, cap a finals del diumenge es preveu que l’huracà Leslie arribi al sud de Catalunya. El fenomen arriba al país molt debilitat però hi descarregarà forts ruixats que poden deixar fins a 40l/m2 en mitja hora en punts del territori català. A mesura que avanci la nit, les pluges aniran de sud a nord i es preveu que arribin al Berguedà de matinada.

Protecció Civil ja ha activat el pla INUNCAT i recomana avançar el retorn del cap de setmana abans del vespre, que és quan arribaran les fortes tempestes al litoral i prelitoral català. A banda, recorden que cal evitar romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. També és important no deixar els cotxes aparcats en zones inundables o torrents secs i evitar carreteres secundàries en cas de conduir de matinada.

 

https://twitter.com/transit/status/1051458258970562560