Berga es declara municipi contra el feixisme i el racisme i promou la convivència en la diversitat

Els regidors de l’Ajuntament de Berga han aprovat declarar la ciutat municipi contra el feixisme i el racisme. El ple d’aquest novembre ha donat el vistiplau a una moció presentada Esquerra (ERC) a proposta d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) al Berguedà. La CUP, Esquerra, PSC i ICV hi han votat a favor i el PDeCAT s’ha abstingut, al·legant defectes de forma.

La moció acorda que la ciutat se situï clarament a favor de la convivència en la diversitat i que impedeixi la celebració de qualsevol acte que faci apologia del feixisme, el racisme, la xenofòbia o qualsevol tipus de discriminació o genocidi. A través de la moció, UCFR també demana que es condemnin les manifestacions i declaracions públiques que facin apologia d’aquests ‘ismes’ i qualsevol altre discriminació per qualsevol raó.

Finalment, l’entitat també prega que es faci una campanya permanent de neteja i control de propaganda d’activitats que incitin a la discriminació i que, cada vegada que hi hagi qualsevol agressió, l’Ajuntament faci una denúncia pública i faciliti totes les eines de suport a les víctimes.

L’encarregada de llegir la moció davant els grups municipals ha estat Fatou Badjie, que aquest cap de setmana ha estat guardonada amb un dels premis Climent Forner per Òmnium Cultural Berguedà. El guardó reconeix les persones que han après la llengua catalana i la utilitzen com a eina d’inclusió social.

X