Cars Berga

Berga, Política

El ple de Berga omple la vacant de Montse Venturós però deixa buida la cadira de l’alcaldessa

El ple de Berga omple la vacant de Montse Venturós però deixa buida la cadira de l’alcaldessa

La cadira de l’alcaldessa de Berga quedarà buida de manera simbòlica fins al final del mandat. Aquest dijous al vespre Roser Valverde ha agafat l’acta de regidora per tal que la CUP torni a tenir sis regidors en cada sessió plenària. El govern va perdre un regidor als plens quan l’alcaldessa, Montse Venturós, va ser inhabilitada per una sentència judicial.

Amb tot, Valverde s’ha assegut a la dreta de la cadira de l’alcaldessa, i l’alcalde accidental, Oriol Camps, a l’esquerra, de manera que el lloc presidencial ha quedat buit. Segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, així serà fins al final de la legislatura. El consistori ha habilitat una cadira a l’extrem esquerre del banc del govern per donar cabuda als sis regidors sense haver d’asseure’n un al centre.

valverde-camps-ajberga

Amb Roser Valverde ja asseguda al seu lloc, el cap de l’oposició, Ramon Minoves, ha recordat que aquest “nomenament administratiu” es podria haver evitat, si s’hagués acceptat la seva proposta de prescindir d’un regidor del PDeCAT i mantenir l’equilibri de forces entre demòcrates i cupaires. En la rèplica, l’alcalde accidental, Oriol Camps, ha argumentat que la CUP va creure oportú nomenar Valverde per poder repartir millor les funcions administratives que Venturós no podrà fer.

Per la seva banda, Montse Venturós, que ha presenciat el nomenament de Valverde i la rèplica de Minoves des del públic, segueix coordinant l’equip de govern, encapçalant algunes àrees i fent feina de despatx, però ha deixat de signar documents. Si ho fes, qualsevol acord quedaria invalidat pels tribunals.

ramon-minoves-ajberga

Ramon Camps també és oficialment nou regidor

L’alcaldable d’Esquerra per a les municipals del 2019, Ramon Camps també ha assumit l’acta de regidor, en substitució d’Ermínia Altarriba, que va renunciar-hi fa unes setmanes.

camps-ajberga

ramon-camps-ajberga-erc

Ajuntament de Berga Montse Venturós Ple de Berga Ramon Camps Roser Valverde

Comentaris