Carles Puigdemont viu la crema d’una faia a les portes de la Casa de la República, a Waterloo

La Fia-Faia ha arribat fins a Bèlgica aquest cap de setmana. Divendres una comitiva de veïns de Bagà i Sant Julià de Cerdanyola es van desplaçar a Brussel·les per participar en una jornada dedicada a la festa, dissabte, al Casal Català de la capital belga. La jornada va culminar amb la visita de la comitiva a la Casa de la República Catalana, a Waterloo, on Carles Puigdemont els va rebre i, fins i tot, va fer cremar una faia, tal com es fa per Nadal a la festa per excel·lència de l’Alt Berguedà.

A les portes de la Casa de la República, Puigdemont va agrair als berguedans el viatge. El president exiliat va assegura que “és una autèntica satisfacció i un honor veure gent que fa tants quilòmetres per arribar a aquesta trinxera d’Europa“. Puigdemont també va reivindicar el sentit metafòric de la flama de les faies: “Preservarem la flama que vosaltres ens porteu i no l’apagarem mai. Tornarem en llibertat en un país lliure i aprofitarem aquest foc per construir la República Catalana”.

El dia de la Fia-Faia al Casal Català de Brussel·les

Al Casal Català la comitiva de berguedans hi va trobar els consellers exiliats Lluís Puig i Meritxell Serret, a banda de la presidenta del Casal, Roser Maresma. L’alcalde de Sant Julià, Agustí Elias, el regidor de Cultura de Bagà, Lluís Casas, i el president de l’Associació de la Fia-Faia, Josep Ureña, van inaugurar una exposició sobre la Fia-Faia. A més, s’hi va presentar el llibre ‘La Fia-Faia, la festa de falles nadalenca’, escrit per Xavier Pedrals i il·lustrat pel KAP.

Fotos / CEDIDES

WhatsApp Image 2018-12-16 at 17.39.42

WhatsApp Image 2018-12-16 at 17.39.41 (2)

WhatsApp Image 2018-12-16 at 17.39.41 (1)

WhatsApp Image 2018-12-16 at 17.39.41

X