El Berguedà es bolca un any més amb la Marató de TV3 amb una vuitantena d’activitats benèfiques

El Berguedà s’ha tornat a bolcar amb la Marató de TV3. Enguany la iniciativa solidària més important del país recull diners per a la investigació del càncer i viurà el seu punt més àlgid el proper diumenge, 16 de desembre, amb una jornada on l’emissió de TV3 seguirà la recaptació de donatius de manera ininterrompuda.

Diumenge serà el dia de les trucades, de les xifres i del rebombori mediàtic, però les activitats populars fa dies que són un constant degoteig. Al Berguedà se n’organitzen una vuitantena: algunes ja s’han fet, d’altres es faran aquest cap de setmana i algunes durant el que queda de desembre. Entre les que ja s’han fet, destaca la venda de broquetes de fruita de Ginkgo, que ha recaptat més de 4.400 euros; els concerts, el bingo, l’arrossada i la caminada de Borredà, amb més de 3.000 euros recaptats; el bingo solidari de Cercs, amb 1.200 euros de recaptació; i la jornada multiesportiva i la caminada solidària de Gósol, amb més de 1.000 euros recollits.

WhatsApp Image 2018-12-10 at 13.50.16

La caminada solidària de Gósol va permetre, juntament amb la jornada multiesportiva, arribar al miler d’euros recaptats al municipi. CEDIDA

Aquest cap de setmana segueixen les activitats. A Casserres, per exemple, els clubs esportius locals i la Penya que s’arrenca – Hooligans Grada del Racó organitzen una jornada esportiva solidària, amb un torneig de pàdel durant tot el dissabte i activitats benèfiques durant els partits de l’equip masculí i femení del FS Casserres al pavelló poliesportiu, dissabte a la tarda. A la nit, hi haurà un Quinto per a la Marató, organitzat per l’escola Princesa Làscaris.

També al Baix Berguedà, a Gironella l’associació El Despertar Interior encara una setmana farcida d’activitats benèfiques. Dissabte hi ha sessions de meditació amb cristalls; dilluns, sessions de hatha ioga; dimecres, sessions de reiki; i divendres, noves sessions de reiki durant tot el dia. A Puig-reig, diumenge hi ha un bingo solidari a la sala gran de la llar d’avis Dr. Llaverías i la festa de Nadal de l’Escola de Sant Martí.

A Berga, l’Escola d’Avià, l’Escola de Sant Joan i l’Escola de la Valldan vendran angelets a la plaça de Sant Joan i el passeig de la Indústria dissabte al matí; a la tarda, els alumnes de l’Escola Xarxa ho faran a la mateixa plaça Sant Joan i l’Escola de Sant Joan en vendrà al concert de Nadal de l’Escola de Música; i diumenge, Vedruna en vendrà a la festa de Nadal de l’escola. Dissabte el centre de dia L’Onada organitza un esmorzar solidari i diumenge el Pàdel Indoor Berguedà, un torneig Quick Masculí, femení i Mixte simultani.

A l’Alt Berguedà, Guardiola organitza diumenge un gran bingo a la Llar del Pensionista, Vilada munta una paradeta de llibres de segona mà durant tot diumenge i Bagà acull una caminada solidària diumenge, entre molts altres actes a la zona.

Consulta totes les activitats previstes al Sortim, l’agenda d’activitats de l’Aquí Berguedà.

X