L’oposició de Berga aprova els números del 2017 però demana més inversió en manteniment de la ciutat

El govern de l’Ajuntament de Berga ha passat, sense massa problemes, els comptes de l’any 2017. L’oposició els ha aprovat per unanimitat, tot i que no ha amagat les seves diferències en inversions concretes. PDeCAT, Esquerra i PSC han retret, a grans trets, poca despesa en millora i manteniment dels carrers i poc compliment del que estava pressupostat.

El grup més incisiu ha estat, tal com ja és habitual, el PDeCAT. El seu portaveu, Ramon Minoves, ha constatat que “malgrat l’estalvi innegable, cada any gastem més”. I, en la rèplica, el regidor Francesc Ribera ha dit que “la despesa és, sobretot, per factures que han anat apareixent sorprenentment de mandats anteriors”.

Minoves també ha retret al govern que no ha gastat una part important de diners pressupostats, com ara la inversió a la Rasa dels Molins. També hi ha coincidit el portaveu d’Esquerra, Ramon Camps: “Han intentat estalviar un pèl massa. Podien haver estat una mica més agosarats. La ciutat ho necessita”.

Des del PSC, Rosalia Monroy creu que “a vegades val més eixugar una mica menys i arreglar més coses” i ha acabat qüestionant l’estratègia estalviadora del govern. En la darrera rèplica, Ribera ha estat clar: “Ens agradaria que la nostra feina es visualitzés millor, però tenim aquesta situació i hem de ser rigorosos”.

Tot i les discrepàncies, tots els grups presents (el regidor d’ICV no hi era) han aprovat per unanimitat els números.

X