Més de 300 alumnes del Berguedà tornen a casa abans d’hora per culpa de la nevada

El Consell Comarcal del Berguedà ha activat les rutes del transport escolar a mig matí, tant bon punt s’ha posat a nevar amb intensitat, per tal que l’alumnat -que ja era a l’escola- pogués tornar a casa i no quedés atrapat al centre. En total 18 rutes han quedat afectades i fins a 305 alumnes han tornat a casa abans d’hora.

Es tracta de 4 rutes de primària, amb 23 alumnes afectats, escolaritzats als centres de Vallcebre, Sant Salvador de Cercs i l’Escola Lillet de la Pobla; i 11 rutes de secundària, amb un total de 253 alumnes afectats, escolaritzats a l’institut l’Alt Berguedà (Bagà), l’Escola Vedruna de Berga, l’institut Guillem de Berguedà i el SI Serra de Noet. A banda, 29 nens i nenes que utilitzen les tres rutes de transport per anar a la Llar Santa Maria de Queralt, de Berga, també han iniciat l’operació retorn abans d’hora.

El Consell també ha suspès la recollida porta a porta als cinc municipis de l’Alt Berguedà (Sant Julià de Cerdanyola, Bagà, Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet i Cercs) fins que els accessos als nuclis urbans permetin reprendre el servei.