Obert el termini per presentar obres al concurs de cartells de la Patum del 2019

Nova edició del concurs de cartells anunciadors de la Patum. L’Ajuntament de Berga ha obert el termini de presentació d’obres al certamen fins el 5 d’abril a les 2 del migdia. L’objectiu, com cada any, és escollir l’obra que anunciarà les festes de Corpus d’enguany, que se celebren del 19 al 23 de juny.

Un jurat qualificador escollirà les propostes finalistes, que seran sotmeses a votació popular per triar-ne la guanyadora. Cada participant podrà presentar un màxim de dos treballs que hauran de ser originals, inèdits i anònims. A més, les obres han de ser en format vertical, de 38 x 60 centímetres, i en un suport de cartró ploma d’uns 5 mil·límetres de gruix. Pel que fa al disseny, l’únic requisit és que en totes les propostes hi ha de figurar la inscripció “Ciutat de Berga – La Patum – Corpus de 2019”.

Els treballs podran ser elaborats amb qualsevol tècnica artística, però la proposta presentada haurà de ser el resultat de l’obra prèviament digitalitzada per evitar les dificultats que poden comportar els dissenys realitzats amb tècniques de relleu o collage a l’hora de ser reproduïdes o impreses.

El certamen manté la dotació econòmica dels premis

Els participants podran presentar les seves propostes fins al 5 d’abril de 2019, a les 2 del migdia. El lliurament de les obres es realitzarà a l’Oficina de Turisme de Berga, situada al carrer Mare de Déu dels Àngels, número 7. Aquest any, es mantindrà la dotació econòmica del primer premi (1.000€) i de l’accèssit (300€). L’augment de l’import econòmic dels premis és una iniciativa que es va adoptar en l’edició anterior, a proposta del Patronat de La Patum, per tal d’incentivar la participació al concurs.

L’obra guanyadora s’escollirà per votació popular

Un jurat tècnic revisarà les propostes participants per comprovar el compliment de les bases en la seva totalitat. Així, tots els treballs que incompleixin qualsevol dels requisits establerts seran desqualificats i no s’inclouran en el procés de selecció de les obres finalistes que portarà a terme el jurat qualificador. Aquest jurat estarà format per set persones relacionades amb l’àmbit de les arts visuals i plàstiques, així com amb la festa berguedana.

El jurat seleccionarà entre tres i cinc obres finalistes que s’exposaran a l’Oficina de Turisme de Berga del 14 al 28 d’abril de 2019. El cartell guanyador s’escollirà a través de votació popular i el resultat es donarà a conèixer durant la celebració del Ple de l’Ascensió, que es farà el 2 de juny, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Berga.

Les bases del 45è Concurs de cartells de La Patum de 2019 es poden consultar al web oficial de La Patum (www.lapatum.cat), al web municipal (www.ajberga.cat) i AQUÍ.

X