S’endarrereix de nou la inauguració de l’institut Serra de Noet de Berga

Nou endarreriment de l’institut Serra de Noet de Berga. El trasllat que l’alumnat i els professors havien de fer entre finals d’aquesta setmana i principis de la vinent no es podrà fer. Tal com ha avançat el diari Regió7 i han confirmat fonts del departament d’Ensenyament a l’Aquí Berguedà, l’edifici fa setmanes que està enllestit però l’electricitat encara no hi arriba. Tampoc està enllestida l’urbanització del carrer, però això no és un problema, ja que el centre podria obrir portes tot i no haver enllestit les obres. El problema real és que no hi ha llum.

Fonts del departament d’Ensenyament han assegurat que l’endarreriment “no és un tema que depengui de nosaltres” i han recalcat que la construcció de l’edifici -que és la part que pertocava a la Generalitat- està enllestida des de fa setmanes. El problema és que la instal·lació de tota la infraestructura elèctrica ha anat més tard del previst inicialment.

Abans de Nadal, la directora de l’institut, Teresa Call, va assegurar a l’Aquí Berguedà que el trasllat dels actuals barracons al nou edifici es faria entre l’última setmana de gener i la primera de febrer. Però els terminis sembla que eren massa ambiciosos. Ara mateix, la pilota és a la teulada de la companyia Endesa, però hi ha arribat amb un marge insuficient per complir els terminis inicials. Endesa ha de validar tota la infraestructura i, després, ha de passar l’informe al departament d’Industria perquè hi doni el vistiplau legal definitiu.

Fonts d’Endesa han assegurat a l’Aquí Berguedà que intentaran “accelerar el procés tant com sigui possible” per tal que l’institut obri portes en poques setmanes. Però no poden fer miracles: el 16 de gener van rebre una part de la infraestructura perquè validar-la; i tot just aquest divendres passat, dia 25, ha rebut la resta.

Ara, la companyia treballa en aquesta validació, però recalca que “no és cosa d’un dia”. El procés que s’ha seguit és el mateix que tindria l’electrificació de qualsevol complex nou: la companyia elèctrica va redactar fa uns mesos un informe tecnico-econòmic on detallava com havia de ser la infraestructura elèctrica que portés llum a l’institut. En base a aquest informe, l’Ajuntament ha encarregat la instal·lació i, ara, l’ha cedit a Endesa perquè comprovi que compleix el que estipulava l’informe previ.

Si no hi ha problemes en la infraestructura, en qüestió de dies hauria de passar a mans d’Industria i rebre el darrer vistiplau. A partir d’aquí, l’edifici de l’institut es podrà connectar a la xarxa elèctrica. L’únic que quedarà pendent és donar-se d’alta del servei i triar a quina comercialitzadora es paguen les factures. Però aquesta última fase és la més curta de totes i la que menys ha de preocupar als implicats.