“Les obres per inaugurar l’institut estan dins uns terminis d’execució normals, ni lents ni ràpids”

Les obres per portar l’electricitat al nou edifici de l’institut Serra de Noet “segueixen uns terminis d’execució normals”, segons l’alcalde accidental de Berga, Oriol Camps. Aquest matí s’ha fet públic que, finalment, el trasllat dels barracons al nou complex no es portarà a terme la setmana vinent, sinó que s’endarrerirà unes setmanes més. Amb tot, Camps recalca que el procés és l’habitual: “No és una tramitació ni ràpida ni lenta”. I ha afegit que “probablement amb les festes de Nadal s’hagués guanyat algun dia de temps“.

El regidor de la CUP ha evitat assenyalar ningú: “Ni nosaltres ni la Generalitat ni la companyia elèctrica en tenim la culpa. Tots depenem de tots i estem fent la feina amb relativa normalitat”. L’Ajuntament ha fet arribar el projecte a Endesa en els darrers dies. Ara, la companyia té la pilota a la seva teulada i ha de validar-lo per, després, passar-ho al departament d’Industria de la Generalitat perquè hi doni l’últim vistiplau legal.

Endarreriment rere endarreriment

Des de mitjans d’estiu els diferents agents implicats en la construcció del nou institut s’han fet un fart de donar dates. Al juny, les previsions apuntaven a un trasllat per les festes de Nadal. Al setembre, l’objectiu ja era fer la mudança a partir del gener. Aquest desembre l’equip de professionals del centre tenia coll avall que el trasllat es faria entre l’última setmana de gener i la primera de febrer. Però, quan hem arribat a aquestes dates, hem topat amb una nova demora: l’edifici està enllestit però no hi ha llum, i sense llum no es poden fer classes.

Ara, sembla que hi ha una consigna entre totes les parts implicades per no donar dates. Ni l’Ajuntament ni la Generalitat ni la companyia s’han aventurat a parlar de terminis. Finalment, després de quatre endarreriments, impera la prudència per sobre de l’ambició, tot i que ningú amaga que la història encara el seu capítol final.

X