10% menys de puntuació per a les comparses que exhibeixin alcohol a la rua de Carnaval a Berga

Novetats importants a la rua de Carnaval a Berga. El jurat aplicarà penalitzacions sobre la puntuació total obtinguda a les comparses que exhibeixin el consum d’alcohol. Se’ls sancionarà amb el 10% menys dels punts. També hi haurà la mateixa penalització per als grups que superin els tres minuts d’espectacle i per als que deixin més de tres minuts de distància respecte la carrossa que porten davant.

La regidora de Cultura i Festes, Mònica Garcia, ho va anunciar aquest dijous, en el ple ordinari de febrer. Garcia va explicar que fa unes setmanes es va reunir amb els grups que habitualment formen part de la rua de Carnaval. En aquesta trobada, l’organització de la desfilada i les comparses van acordar aquestes novetats en la valoració dels espectacles. L’objectiu és millorar la imatge de la festa, evitar el foment del consum d’alcohol i seguir agilitzant la rua.

Igual que altres anys, durant la desfilada de carrosses i comparses hi haurà un jurat d’incògnit itinerant i un jurat qualificador estàtic situat a Cal Calderer (Ronda Moreta). Aquests jurats valoraran factors com la originalitat de la idea de carrossa o comparsa, el treball en l’elaboració, o la interacció entre els membres del grup i amb el públic.

En el cas que dues comparses o dues carrosses que aspirin al mateix premi empatin, el jurat realitzarà una nova puntuació per aconseguir el desempat tenint en compte que si s’han aplicat penalitzacions en algun dels dos casos, el desempat anirà a favor del grup que no n’hagi obtingut o que n’hagi obtingut un menor percentatge.

5.200 euros en premis

El consistori berguedà destinarà 5.200 euros als premis del Carnaval 2019. Les comparses optaran a quatre categories de tres premis cadascuna: millor carrossa, millor animació, millor comparsa adulta i millor comparsa infantil.

D’altra banda, els grups i persones participants al ball de disfresses, optaran a dues categories d’un premi únic: millor disfressa individual o en grup de fins a tres persones, i millor disfressa en grup de quatre o més persones.

Captura de pantalla 2019-02-15 a les 18.50.17

Inscripció telemàtica a la rua

L’Ajuntament de Berga obrirà el termini per formalitzar les inscripcions al concurs de la rua de Carnaval i al ball de disfresses d’aquest any el dia 20 de febrer. Pel que fa a la rua, les comparses i les carrosses que vulguin apuntar-s’hi, hauran de tramitar les inscripcions abans del dia 1 de març a les 15h, a través d’un formulari que es penjarà a la pàgina web del consistori. L’opció telemàtica serà la única manera d’inscriure’s a aquest concurs. Una vegada les comparses i carrosses hagin fet la inscripció anticipada, hauran de recollir els números distintius el divendres 1 de març, a les 20h, a l’Ajuntament de Berga.

L’endemà, entre les 16h i les 17h, les comparses i carrosses inscrites s’hauran de concentrar davant de l’antic ‘Cal Tonillo’, situat a la cruïlla entre la Carretera de Sant Fruitós i el Carrer del Roser, per tal de posar-se en l’ordre que hauran de seguir al llarg de la rua, que començarà a aquest punt, avançarà pel carrer del Roser, la plaça de la Creu, la Ronda Moreta i acabarà a la plaça de Viladomat.

La inscripció al ball de disfresses es podrà fer tant de manera telemàtica, així com també presencialment el mateix dia de l’acte des de les 22:30h fins a les 23:30h, a la carpa del Vall.

Actes paral·lels

L’acte que encetarà la programació del carnaval de Berga d’aquest any serà la botifarrada popular de la qual s’encarregarà l’Associació de Veïns de La Pietat, que tindrà un mòdic preu de 3 euros.

El dissabte 2 de març, a les 20h, hi haurà el sopar popular que s’organitza per segon any consecutiu de la mà de La Carmanyola: ‘La Macarronada’. El menú del sopar estarà compost de tres plats: macarrons a la bolonyesa, rodó de pollastre farcit amb pernil dolç i formatge, i iogurt. També inclourà pa i aigua, refresc o cervesa. Tindrà lloc a la carpa del Vall i el preu serà de 12 euros.

Els tiquets pels dos actes gastronòmics que formen part de la programació del ‘Carnaval Animal’ 2019 i que tenen les places limitades, s’hauran de comprar de manera anticipada entre el 19 i el 28 de febrer a l’Oficina de Turisme (Carrer dels Àngels, 7), a l’Oficina Jove del Berguedà (Carrer Pere III, 5), o a Cal Negre (Plaça de Sant Joan, 16).

X