Professors de l’Escola de Música de Berga demanen a l’Ajuntament un canvi de directiva

Una àmplia majoria dels professors que treballen a l’Escola de Música de Berga han presentat una instància a l’Ajuntament demanant a l’equip de govern que forci el relleu en la directiva actual. Segons ha avançat Regió7 i ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà, la instància es va entrar aquest dimecres però no va arribar a mans del govern fins dijous a la tarda.

Tot i això, el regidor d’Educació, Eloi Escútia, feia mesos que era coneixedor de les desavinences entre part del professorat i l’actual equip directiu. A més, el mateix matí de dijous els treballadors van dir-li que havien entrat la instància la tarda anterior. Amb tot, el regidor ha negat cap tipus d’ocultació o manca de transparència: “Desavinences n’hi han a totes les cases i no crec que hagi de ser el govern de la ciutat qui les resolgui. Hi ha d’haver més debat dins l’equip de la mateixa escola”.

Així doncs, Escútia -que ha reiterat la “plena confiança professional en l’actual directiva”– considera que el problema “s’ha de resoldre des del claustre de professors” i no creu que hagi de ser el govern qui forci un relleu a la junta. Per això, ja ha convocat una reunió entre docents on espera començar a posar fil a l’agulla.

Representants dels treballadors han assegurat a l’Aquí Berguedà que, amb l’entrada de la instància, no pretenien que la qüestió transcendís en el debat públic. Per això, estan preparant un comunicat unitari i consensuat que preveuen emetre en les properes hores. Fins llavors, no faran declaracions.

Esquerra exigeix accions urgents

L’oposició no ha tardat a alçar la veu. El grup municipal d’Esquerra (ERC) ha emès un comunicat on exigeix al govern de la CUP que actuï “amb urgència” i elabori un reglament de funcionament propi per a l’Escola de Música. Esquerra, a més, diu que la renovació de la direcció s’hauria d’haver fet a finals del curs passat, però el procés no es va iniciar i va provocar “un malestar innecessari entre els professors”.

Per tot plegat, els republicans entenen que cal redactar aquest reglament i iniciar el procediment per renovar la directiva. I, segons diuen, “cal fer aquests passos amb urgència”. Per això demanen a la CUP que portin una proposta de reglament en el proper ple per tal que sigui “debatuda i aprovada”.

Per a Escútia, aquesta demanda és “molt poc realista” i un punt electoralista: “Sembla més aviat un posicionament de cara a la cursa que començarà d’aquí unes setmanes”. En aquest sentit, el regidor d’Educació ha assegurat que ERC sap que s’està treballant en aquest reglament, però que la CUP s’ha trobat “dificultats” a l’hora de formar una comissió que consensuï la nova normativa: “Les mateixes persones que ara demanen un canvi de directiva no semblen disposades a implicar-se en l’elaboració del reglament que ho farà possible”.

D’altra banda, Escútia ha descartat portar una proposta de reglament en el proper ple, tal com demana ERC. Segons el regidor, la normativa “no es pot fer a corre-cuita des de l’equip de govern” i ha de passar per un procés de participació on “els agents implicats en l’escola hi puguin dir la seva”.

X