Cortines, l’accessori necessari en qualsevol decoració

Actualment, la decoració ha traspassat la seva funció d’origen, ara decorar un espai requereix estudiar la utilitat que cada element ha d’aportar, com en el cas de les cortines que son un element important dins d’una habitació mentre compleixen diverses funcions.

La decoració d’espais interiors no és un art dels nostres temps, les antigues civilitzacions vestien cada espai amb colors i mobles adients. De fet, cada època històrica es caracteritza per un estil particular pel que fa a les cadires, taules, llits, objectes de decoració i accessoris útils com catifes i cortines.

Tanmateix, l’ésser humà a cada espai on habita deixa veure part de la seva personalitat a través de la decoració. Actualment existeixen a nivell mundial una gran diversitat de companyies que competeixen comercialment en aquest mercat.

El model de client actual exigeix més exclusivitat i individualitat, aquestes sol·licituds i suggeriments arriben a través de les xarxes socials i blogs especialitzats demanant nous materials, colors i formes diferents. A més, les innovacions tecnològiques que busquen la comoditat son cada vegada més demandades.

En el cas de les cortines, s’han fet servir des de que es van crear els teixits de cotó i seda, el seu principal objectiu es tapar la vista cap a l’interior de les habitacions, tot i que amb el temps i la incorporació de nous materials s’ha anat buscant donar suport a la climatització de l’ambient, fet que ha donat pas a la creació de diversos estils, models i tipus de cortines.

Varietat i versatilitat, tendència en el món de les cortines

A l’hora de parlar de cortines s’ha de tenir en compte l’important paper que juguen en la decoració i en la protecció dels espais, aquests accessoris decoren, protegeixen de les mirades i dels raigs del sol. Existeixen una gran quantitat de models de cortines depenen del tipus d’instal·lació, del tallat, de la costura, del disseny d’obertura i tancament, fet pel que es requereixen materials apropiats per a cada cas.

Pel que fa al tipus de cortines, la classificació més senzilla es pot fer tenint en compte les peces que les conformen, amb sanefa o sense. En general les que porten aquesta peça es veuen més sòbries i elaborades. Avui en dia es fabriquen també cortines rígides, amb materials de plàstic o metàl·lic, i flexibles amb diferents tipus de teles.

També es poden classificar segons el sistema de tancament, en el centre, plegables o enrotllables, segons l’obertura es podrà determinar com es deixa entreveure el paisatge exterior i com s’acobla amb la resta de la decoració.

Si les vistes no son molt agradables és millor optar per persianes verticals o horitzontals que deixin passar la llum i l’aire sense massa obertura. Al contrari, en cas de gaudir d’agradables paisatge urbans o rupestres és interessants emmarcar-los amb una bella cortina que permeti lluir la bellesa de les vistes.

Tanmateix, les enquestes diuen que les cortinas enrollables son actualment les més sol·licitades ja que s’adapten a ambients domèstics, escolars o d’oficina, degut a la seva gran versatilitat  perquè el material imposa l’elegància i sobrietat o un estil més fresc i casolà. Les cortines d’aquest tipus han de ser instal·lades per experts, doncs inclouen un mecanisme per fer pujar i baixar la tela.

La neteja d’aquest tipus de cortines també és molt senzilla, ja que al ser fabricades amb tela, lona o plàstic, es pot fer servir un drap humit o un plomall per treure la pols. Segons el material de fabricació, la neteja es convertirà en un factor important que permetrà que passi la llum o no, depenent del grau de translucidesa del material.

Teles per a cortines, escull la millor qualitat

Cada tipus de cortina requereix una tela diferent, per facilitat la difícil tasca de selecciona el teixit correcte, existeixen pàgines web com Serveis Tèxtils, els quals ofereixen el suport d’experts en el sector tèxtil.

En aquest espai s’hi poden trobar diverses opcions de materials i models de cortines, així com teixits de tota mena per a l’elaboració de llenceria o tapisseria, i en el cas de les teles n’hi ha una gran varietat com polièster, lli, cotó, viscosa, llana o làmines de PVC, per a la confecció de persianes verticals. A més de la venda dels materials, s’ofereix també assessorament tècnic per a prendre les mides.

De la mateixa manera, en llocs com aquest es pot sol·licitar la confecció o instal·lació de qualsevol tipus de cortina, tots aquests serveis s’ofereixen a hotels, restaurants, comerços, edificis d’oficines i construccions residencials, així com a particulars, fent visible que el fet de comptar amb experts és molt important per a realitzar qualsevol tipus de decoració, així com la compra de productes relacionats.

X