Patrocini Canal repeteix com a cap de llista de Som Avià i intentarà revalidar l’alcaldia

Patrocini Canal tornarà a ser la cap de llista de Som Avià a les eleccions municipals del 26 de maig. L’actual alcaldessa d’Avià ha confirmat a l’Aquí Berguedà que tornarà a encapçalar la candidatura del grup independent que va impulsar l’any 2011, tot i que la notícia era un secret a veus al poble des de fa setmanes.

Canal ha preferit no entrar en temes concrets del programa, però sí que ha avançat que un dels reptes que el futur els planteja és “acabar d’arreglar la plaça de l’Església“. L’alcaldessa considera que el poble “està arreglat” perquè considera que “s’ha fet una bona tasca en els últims anys”, però entén que la plaça de l’Església serà un repte que quedarà pendent per al proper govern, sigui del color que sigui.

Sobre els integrants de la seva llista, l’alcaldessa vigent ha confirmat que seràn “pràcticament els mateixos”, la qual cosa ha estat “un argument de pes” per convèncer-la d’encapçalar novament el projecte. Els noms de la llista s’estan acabant de perfilar i es coneixeran de cop, quan es presenti oficialment la candidatura.

Josep Subirana es perfila com el candidat d’ERC

També hi ha moviment a ERC, l’altre partit que forma part de l’actual govern. Un pacte entre Som Avià i els republicans permet un govern de coalició i dota de diverses regidories els primers noms de la llista d’Esquerra l’any 2015. El cap de llista serà el mateix, si no hi ha sorpreses d’última hora. En els propers dies, el partit es reunirà i votarà el seu candidat però totes les travesses apunten a Josep Subirana, l’actual regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat i cap de llista fa quatre anys.

Per la seva banda, l’exalcalde Llorenç Altozano (Demòcrates), cap de llista de CiU en les darreres cites electorals ha explicat a l’Aquí Berguedà que encara no ha pres una decisió en ferm sobre si repetirà al capdavant d’una candidatura o no. Té previst fer-ho en les properes setmanes.