Berga en Comú

Olvan, Política

L’alcalde d’Olvan, Martí Orriols, descarta optar a la reelecció

L’alcalde d’Olvan, Martí Orriols, descarta optar a la reelecció

Canvi d’alcalde a la vista a Olvan. L’actual batlle del municipi, Martí Orriols, ha confirmat a l’Aquí Berguedà que no encapçalarà cap llista als propers comicis del 26 de maig. Orriols ha assegurat que té la decisió “més que presa” i que, per tant, no optarà a revalidar la vara d’alcalde que va aconseguir l’any 2015. De moment, ha dit, el PDeCAT no té candidat.

Fa quatre anys va ser el cap de llista de Convergència i Unió i va prendre la vara a Judit Carreras, que havia governat els 8 anys anteriors. Carreras va ser al capdavant de l’Ajuntament durant dues legislatures (2007-2015) sota les sigles del PSC. El 2015 va presentar-se a les eleccions amb una marca blanca d’ERC i va ser relegada a l’oposició.

El projecte de Martí Orriols es va imposar per només 79 vots de diferència (270 a 191) i va aconseguir els 4 regidors que li han permès governar en majoria absoluta els darrers quatre anys.

Queixes dels botiguers

En les últimes hores, la Unió de Comerciants i Botiguers Olvan – Cal Rosal ha carregat contra l’acció de govern de CiU. L’associació considera que ha perdut el suport institucional que tenia en mandats anteriors i alerta que la zona de Cal Rosal pot quedar “econòmicament tocada”, si no es recuperen iniciatives de dinamització turística, com la recentment desapareguda Fira de la Tòfona del Berguedà.

Estic amb tu

Ajuntament d'Olvan eleccions 2016 Eleccions municipals Martí Orriols

Comentaris