L’alcalde d’Olvan, Martí Orriols, descarta optar a la reelecció

Canvi d’alcalde a la vista a Olvan. L’actual batlle del municipi, Martí Orriols, ha confirmat a l’Aquí Berguedà que no encapçalarà cap llista als propers comicis del 26 de maig. Orriols ha assegurat que té la decisió “més que presa” i que, per tant, no optarà a revalidar la vara d’alcalde que va aconseguir l’any 2015. De moment, ha dit, el PDeCAT no té candidat.

Fa quatre anys va ser el cap de llista de Convergència i Unió i va prendre la vara a Judit Carreras, que havia governat els 8 anys anteriors. Carreras va ser al capdavant de l’Ajuntament durant dues legislatures (2007-2015) sota les sigles del PSC. El 2015 va presentar-se a les eleccions amb una marca blanca d’ERC i va ser relegada a l’oposició.

El projecte de Martí Orriols es va imposar per només 79 vots de diferència (270 a 191) i va aconseguir els 4 regidors que li han permès governar en majoria absoluta els darrers quatre anys.

Queixes dels botiguers

En les últimes hores, la Unió de Comerciants i Botiguers Olvan – Cal Rosal ha carregat contra l’acció de govern de CiU. L’associació considera que ha perdut el suport institucional que tenia en mandats anteriors i alerta que la zona de Cal Rosal pot quedar “econòmicament tocada”, si no es recuperen iniciatives de dinamització turística, com la recentment desapareguda Fira de la Tòfona del Berguedà.