Acord entre l’Ajuntament de Berga i els franciscans pel convent de Sant Francesc

L’equip de govern de l’Ajuntament de Berga (CUP) i la comunitat franciscana han acordat la cessió del convent de Sant Francesc al consistori berguedà pels propers 25 anys. Segons el conveni acordat entre l’Ajuntament i els franciscans, el consistori es compromet a donar usos socials, culturals, docents, de lleure i administratius a l’espai. Els regidors de l’Ajuntament de Berga votaran aquest vespre a la sessió plenària del mes de setembre l’aprovació del conveni.

Tal com ha explicat aquest migdia als mitjans de comunicació l’alcaldessa, Montse Venturós, el convent seguirà sent propietat dels franciscans. “És un contracte d’acomodat, de manera que l’Ajuntament el podrà utilitzar d’acord amb el contingut del conveni, però la propietat seguirà sent dels franciscans“, ha recalcat Venturós.

A efectes pràctics, l’Ajuntament de Berga no pagarà els 2.116.000 euros que s’estima que costaria la cessió de l’edifici per 25 anys, però es compromet a adequar el convent i fer-se càrrec del manteniment. En aquest sentit, el consistori preveu fer una inversió d’1.066.000 euros per a les tasques d’adequació com per exemple la renovació de la instal·lació elèctrica i d’aigua o la millora de la climatització de l’espai, que només compta amb calderes ubicades en zones determinades del convent.

X