Montse Venturós tornarà a encapçalar la llista de la CUP de Berga a les eleccions del 26-M

L’alcaldessa inhabilitada de Berga, Montse Venturós, tornarà a ser la cap de llista de la CUP a les eleccions municipals d’aquest 26 de maig. El partit fa setmanes que va traslladar a Venturós el seu desig que encapçalés la llista novament, però l’alcaldessa inhabilitada va demanar unes setmanes per prendre una decisió. Avui mateix ella mateixa ha anunciat que tornarà a ser la número 1 i ha presentat els 8 noms que la seguiran a la llista, sense desvetllar-ne l’ordre.

Ivan Sànchez, Anna Boix, Roser Valverde, Aleix Serra, Roser Rifà, Isaac Santiago, Eloi Escútia i Marià Miró completaran aquests primers nou llocs de la llista electoral de la CUP. Venturós ha assenyalat que l’objectiu és mantenir la vara i ha deixat per, un cop passades les eleccions la decisió sobre possibles pactes, tot i que ha reiterat que les aliances amb formacions no independentistes serien “degradants i flagrants en un grup com la CUP”.

cup-berga-2019

El nom de Venturós com a alcaldable a Berga és un dels darrers en fer-se públic i la primera dona que encapçala una llista de cara als comicis d’aquest maig a Berga. Fins al moment ja es coneix el candidat de Junts per Berga, Jordi Sabata; el d’Esquerra, Ramon Camps; el del PSC, Abel Garcia; i el de Berga en Comú, Joan Torres. Sobre la taula hi ha un possible candidat d’una llista de Primàries, un alcaldable del PP i un candidat per Ciutadans.

Montse Venturós té 33 anys. És militant del Casal Panxo des de l’any 2000 i, fins al moment d’assumir l’alcaldia de Berga, treballava a Casa Madriles, la botiga que la seva família ha regentat sempre a Berga. Amb la victòria a les eleccions del 2015 -per només 58 vots-, Venturós es va convertir en la primera alcaldessa de la història de Berga i va trencar el regnat de CiU, que havia governat els darrers 8 anys.

Durant aquest mandat, el nom de Venturós ha ressonat per tot el país pel cas de l’estelada i la inhabilitació que n’ha derivat. L’alcaldessa cupaire va negar-se a treure l’estelada del balcó de l’Ajuntament en les eleccions del 2015 i el jutge va obrir-li una investigació. Venturós va plantar-lo en dues ocasions i, finalment, el novembre del 2016 va ser detinguda al seu domicili i traslladada als jutjats de Berga perquè declarés. Aquesta tardor s’ha fet efectiva la condemna: 6 mesos d’inhabilitació i una multa de 540 euros. Des d’aleshores, el ple de l’Ajuntament funciona amb alcalde accidental, Oriol Camps, ja que una majoria de regidors entenen que Venturós és l’alcaldessa legítima i es van negar a presentar candidats.

Ara, però, Venturós pot tornar-se a presentar com a alcaldable perquè la inhabilitació de sis mesos finalitzarà el proper 1 d’abril. El termini per presentar la candidatura acaba a mitjans d’abril i, per tant, no hi ha res que impedeixi que sigui novament a la llista. “La inhabilitació no ha estat un al·licient per seguir, però sí que creiem que és important ser-hi i no podem defallir. Hi ha persones que estan sent empresonades, inhabilitades o represaliades”, ha conclòs.

X