El fiscal arxiva la investigació a Montse Venturós pel seu paper en el referèndum de l’1-O a Berga

El fiscal ha comunicat aquest dimecres a l’alcaldessa inhabilitada de Berga, Montse Venturós, que arxiva la investigació del paper que va tenir en el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 l’aleshores alcaldessa administrativa. La pròpia Venturós ho ha explicat al seu compte de Twitter: “Avui m’han comunicat l’arxivament de la causa oberta per haver donat suport al referèndum de l’1 d’octubre. No oblidem les persones empresonades i exiliades pel mateix. I ho tenim clar: ho tornaríem a fer!”

Aquest cas no té res a veure amb la inhabilitació de l’alcaldessa, sinó que es tracta de la causa oberta contra els més de 700 alcaldes i alcaldesses de Catalunya que van col·laborar en el referèndum. El cas Venturós seguia obert, malgrat que el Tribunal Superior de Justícia (TCJC) n’havia anat arxivant la majoria en els últims mesos.

De fet, el 4 de febrer, la regidora de Cultura de Berga, Mònica Garcia (CUP), va ser citada a declarar a Manresa però no s’hi va presentar, tal com va avançar l’Aquí Berguedà. Finalment, però, sembla que el fiscal ha decidit acabar amb la investigació, tal com setmanes enrere va fer alcaldes de l’1-O o, fins i tot, el conseller Miquel Buch i l’alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, que l’1-O presidien l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), respectivament.

X