La Fira de Maig de Berga es dedicarà als productors agroalimentaris del Berguedà

La Fira de Maig de Berga donarà embranzida a l’agroalimentació durant la mostra d’enguany que se celebrarà, com l’any passat, el primer cap de setmana de maig (4 i 5 de maig), i no pas el dia 1, com es feia habitualment. Es tracta d’una de les fires més grans i importants de la ciutat pel volum d’expositors i marxants, així com pels milers de visitants que passen per l’espai firal durant l’esdeveniment.

La Fira de Maig és una mostra multisectorial que es va reinventar fa quatre anys mitjançant la tematització de les edicions. En aquest sentit, les tres últimes edicions han estat dedicades a la indústria forestal, l’economia circular i al passat de l’economia berguedana, respectivament.

Aquesta vegada, l’organització vol potenciar i donar visibilitat a un sector emergent: l’agroalimentació. Es tracta d’una aposta que pretén posar en valor el teixit empresarial berguedà que es dedica a la producció alimentària. Per fer-ho, la mostra disposarà de diversos espais d’exposició per donar a conèixer els processos productius agroalimentaris, així com els productors i les empreses berguedanes més destacades del sector.

En paral·lel, també s’habilitarà un espai destinat a les empreses que promouen un consum responsable i les empreses alternatives a les grans multinacionals de l’IBEX.

Distribució de l’espai firal

La indústria i el sector artesà són dues activitats dedicades a la transformació de les matèries primeres que es complementen. Per això, el recinte firal estarà format per diverses zones d’exposició, mostra i venda de productes amb l’objectiu de donar cabuda als diferents tipus d’empreses que representaran al sector durant la celebració de la fira.

Per exemple, la carpa gran del passeig de la Indústria acollirà una exposició sobre els processos productius que formen part del sector de l’agroalimentació a la comarca del Berguedà.

A continuació, hi haurà una zona on s’ubicaran les indústries berguedanes més rellevants del sector agroalimentari i s’habilitaran una sèrie d’estands per tal que els productors artesans puguin mostrar i oferir els seus productes als visitants.

Paral·lelament, els industrials i productors agroalimentaris disposaran d’espais per a realitzar breus sessions informatives sobre temàtiques relacionades amb el sector productiu al qual pertanyen.

Procés d’inscripció per formar part de la fira

Per formar part de la mostra, serà necessari realitzar una sol·licitud a l’Ajuntament de Berga a través dels diferents canals disponibles del consistori. L’entrega de la sol·licitud es pot fer via telemàtica (canal obligatori per a les entitats jurídiques), presencialment, a través de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) en horari d’atenció al públic, i per correu certificat  (Ajuntament de Berga – Plaça de Sant Pere, 1. 08600, Berga).

Per a més informació sobre l’edició d’enguany de la Fira de Maig, podeu consultar l’apartat dedicat a les fires de la ciutat del web municipal (www.ajberga.cat) o accedir a aquest enllaç.